Αισιόδοξος

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Σε διαβάζω συχνά να αναφέρεσαι στην κατάντια των νεοελλήνων. Προσωπικά δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος όσο εσύ.

Οι Έλληνες μπορεί να φαίνονται χέστες -και να φέρονται έτσι τις τελευταίες δεκαετίες- όμως πιστεύω ότι μέσα τους βράζουν.

Θα μου πεις, και τι έγινε;

Ακόμη δεν έγινε, όμως κάποια στιγμή θα γίνει.

Το παρήγορο είναι πως δεν ζούμε μόνο εμείς τέτοιες στιγμές.

Υπάρχουν και άλλοι λαοί, όχι παρακατιανοί όπως οι Τούτσι, αλλά προηγμένοι όπως οι Αμερικάνοι ή οι Γάλλοι, που σιγοβράζουν και κάποια στιγμή θα αρχίσουν να κοχλάζουν.

Οι ελεύθερες αγορές πήραν πολλή φόρα και δεν ξέρουν ούτε οι ίδιες που είναι το φρένο.

Θυμάσαι την ταινία με τον Βέγγο που φώναζε «ξέρεις από βέσπα;»

Πιστεύω ότι κάποια μέρα θα γίνει χάος.

Και αυτή η μέρα δεν θα συμβεί κάπου, κάπως, κάποτε, στο μακρινό μέλλον, αλλά θα την ζήσουμε σε αυτή τη ζωή.

Όλο το οικοδόμημα μου θυμίζει μια άλλη ταινία με ένα τρένο που έτρεχε χωρίς φρένα και όλοι πάλευαν μάταια να το σταματήσουν, και φυσικά επειδή ήταν αμερικάνικη η ταινία το κατάφερε ένας σούπερ μοναχικός και παρακατιανός ήρωας.

Είναι αναγκαίο πράγμα το χάος, μόνο έτσι φρενάρει ένα τέτοιο τρένο, οι κουρδιστοί ήρωες υπάρχουν μόνο στις ταινίες.

Είμαι αισιόδοξος, λοιπόν, ότι το χάος θα έρθει.

Θα έχει μεγάλη πλάκα μια τέτοια ιστορία.

Θα ήθελα από κάπου να βλέπω τον τρόμο που θα νοιώσουν τα πιόνια των αγορών και τα golden boys -που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα γουρούνι από ένα κουμπαρά-, όταν θα βλέπουν τον τοίχο να έρχεται κατά πάνω τους.

Το μόνο που μας σώζει είναι να κατέβουμε από το τρένο όσο είναι καιρός.

Ακόμη και αν κατεβαίνοντας, σπάσουμε και κανένα πόδι, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Όσοι δεν γουστάρουν, ας μετακομίσουν στην Γερμανία, στην Αμερική, οπουδήποτε τέλος πάντων πιστεύουν ότι η ελεύθερη αγορά τους δίνει ευκαιρίες να αυξήσουν τα νούμερα στους λογαριασμούς τους -εκεί ντε, που το τρένο πάει με χίλια-, και ας μας αφήσουν τους υπόλοιπους να ασχολούμαστε με μαρούλια και τραγούδια.

Όσοι φοβούνται, ας ακολουθήσουν αυτούς που δεν γουστάρουν, έτσι κι αλλιώς είναι ήδη νεκροί και δεν το πήραν χαμπάρι.

Το ποιος θα γελάσει τελευταίος θα το πουν οι ιστορικοί του -κοντινού- μέλλοντος.

Χρήστος

(Αγαπητέ Χρήστο, το χάος έχει έρθει. Και μοιάζει με κανονικότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται το χάος σαν κανονικότητα. Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Οι αγορές δεν καταρρέουν πάνω στα golden boys αλλά επάνω μας. Επίσης, να σου θυμίσω πως οι αμοιβές των golden boys δεν έπηρεάστηκαν καθόλου από το κραχ του 2008 στις ΗΠΑ. Όχι μόνο δεν τους αποδόθηκαν ευθύνες αλλά ΄τώρα παίρνουν ακόμα περισσότερα χρήματα. Για τους Έλληνες δεν θέλω να γράψω κάτι άλλο. Η Ελλάδα τελειώνει. Όποιος νομίζει πως αυτό μπορεί να το αγνοήσει -και πως θα ζει αυτός καλά στην τελειωμένη χώρα-, κάνει μεγάλο λάθος. Χρήστο, 600 χιλιάδες συνάνθρωποί μας δεν έφυγαν από την Ελλάδα για να αυξήσουν τα νούμερα στους λογαριασμούς τους. Οι περισσότεροι έφυγαν για να επιβιώσουν. Ας σταματήσει αυτός ο διχασμός. Εμείς και οι άλλοι. Άνθρωποι είμαστε όλοι. Και η χώρα μας χρεοκόπησε. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.