Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο

Φίλε πιτσιρίκο,
Πολλές φορές έχεις αναφερθεί στο πόσο σκατάδες είμαστε οι Έλληνες. Φυσικά, αυτό ισχύει απολύτως και είναι ο βασικός λόγος για όσα τραβάμε και ο βασικός λόγος που θα διαλύσουμε τελείως.

Πολλοί φίλοι όπως ο Ηλίας, ο Άρης, ο Σόλων και τόσοι άλλοι, σου γράφουν εκπληκτικά κείμενα· εγώ δεν ξέρω πολλά αλλά σου είχα γράψει πρόσφατα το “Οι Έλληνες είναι καναπεδάκηδες”.

Αυτό φυσικά το ξέρουν οι ξένοι και δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο πείραμα που έγινε ποτέ σε δυτικό κράτος έγινε σε μας.

Φυσικά, σε άλλες χώρες μπήκαν και τις ρήμαξαν εντελώς, τις βομβάρδισαν σκότωσαν χιλιάδες κόσμο και δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες.

Σε εμάς ήταν πιο ήπιας μορφής και με λιγότερα θύματα η καταστροφή, όμως και εμείς είχαμε χιλιάδες αυτοκτονίες και εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

Φυσικά στο ερώτημα “Ή αυτοί ή εμείς”, διαλέξαμε την πλήρη απάθεια και αφασία, συνεπώς είναι αργά για δάκρυα.

Και όσο συνεχίζεται αυτή η στάση μας -αντί όπως λες σωστά να κάνουμε στάση πληρωμών- το φυστίκωμα θα χειροτερέψει.

Τη βλακεία μας αυτή την ξέρει φυσικά και το εγχώριο κατεστημένο, και κάνει ό,τι θέλει και λογαριασμό δε δίνει.

Φάγανε τα εκατομμύρια και τώρα κυνηγάνε τον κοσμάκη για πενταροδεκάρες.

Γιατί όπως επίσης σου είχα γράψει “Εδώ ραγιάς, εκεί ραγιάς πού ‘ναι ο ραγιάς;”.

Τίποτα.

Έτσι θα πάμε.

Δυστυχώς.

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο…

Αυτά τα λίγα

Μ.

Παόκι

(Αγαπητό Παόκι, θα διαφωνήσω μαζί σου. Η Ελλάδα είναι γεμάτη παρεξηγημένες και αδικημένες μεγαλοφυΐες. Αν ρίξεις μια ματιά στα social media, θα δεις χιλιάδες τεράστιες προσωπικότητες. Είναι ολοφάνερο πως υπάρχει μια τεράστια παγκόσμια συνωμοσία σε βάρος όλων αυτών των μεγαλοφυών Ελλήνων. Πάντως, έχει μεγάλο ενδιαφέρον που οι Έλληνες συνεχίζουν να σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι πιο έξυπνος από τον άλλον, ενώ η χώρα χάνεται. Πολύ ωραία φάση. Μετανάστευση τώρα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.