Δεν γίνεται η Ελλάδα να είναι απόλυτα εξαρτημένη και η Δικαιοσύνη της να είναι ανεξάρτητη

justiceΤο Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και τώρα εκδηλώνεται έκπληξη από την κυβέρνηση επειδή το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε βρει απόλυτα συνταγματικά τα Μνημόνια, το PSI και το “μαύρο” στην ΕΡΤ.

Θα το γράψω για μια ακόμα φορά, όσο πιο απλά γίνεται:

Είναι ποτέ δυνατόν μια χώρα να είναι απόλυτα εξαρτημένη και η Δικαιοσύνη αυτής της χώρας να είναι ανεξάρτητη;

Υπάρχει κάποιος που το πιστεύει αυτό;

Δηλαδή, όλη η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες είναι δεμένοι από παντού αλλά οι δικαστές και η Δικαιοσύνη είναι μια όαση ανεξαρτησίας;

Μα αν η Δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη, η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει ούτε στην χρεοκοπία του 2010, ούτε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Έγραψα άπειρες φορές τα τελευταία χρόνια πως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε αλλά πως χωρίς Δικαιοσύνη είμαστε τελειωμένοι.

Έγραψα αμέτρητες φορές πως, αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα.

Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει πατσαβούρα, το Σύνταγμα της χώρας έχει αντικατασταθεί από το Μνημόνιο και οι δικαστές -που δεν σταμάτησαν να δικάζουν και επί χούντας- θα κρίνουν αν ένας νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Αυτό είναι ο απόλυτος παραλογισμός.

Ακόμα κι αν δεχτώ -που δεν το πιστεύω καθόλου- πως ο Αλέξης Τσίπρας και ό,τι έχει απομείνει από τον ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν πως θα ψηφίσουν μεν το Μνημόνιο αλλά θα κάνουν από εκεί και πέρα κινήσεις δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, θα πρέπει να πω πως είναι εντελώς ηλίθιοι αν πίστεψαν κάτι τέτοιο.

Το διαπιστώνουν κάθε μέρα.

Μέσα στα Μνημόνια, η Ελλάδα θα διαλύεται μέρα με την ημέρα.

Το φώναζαν και το ούρλιαζαν ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του -πριν γίνουν κυβέρνηση- αλλά, αφού κάθισαν στις κυβερνητικές καρέκλες, έγιναν κι αυτοί …ρεαλιστές.

Και σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του πουλάνε το παραμύθι πως κάνουν πόλεμο στους ολιγάρχες. Ναι, το βλέπουμε.

Απέναντί τους, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ -τα δυο κόμματα που επέτρεπαν στα κανάλια να λειτουργούν 25 χρόνια χωρίς άδειες (με το αζημίωτο)- πανηγυρίζουν επειδή ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣΤΕ και θα συνεχιστεί το προηγούμενο παράνομο καθεστώς.

Και η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -η παράταξη που εκτίναξε το δημόσιο χρέος επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή- παρουσιάζονται ως αυτοί που θα σώσουν την Ελλάδα.

Και υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν αυτό.

Τελικά, δεν είναι μόνο η Ελλάδα και η Δικαιοσύνη εξαρτημένες.

Δεν είναι εξαρτημένοι μόνο οι πολιτικοί και οι δικαστές.

Είναι και οι Έλληνες εξαρτημένοι.

Οι Έλληνες είναι εξαρτημένοι από την ηλιθιότητα.

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την ανεξαρτησία, για όποιον Έλληνα επιθυμεί να είναι ανεξάρτητος.

Η μετανάστευση.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.