Το Σύνταγμα της Ελλάδας ισχύει μόνο για τους ολιγάρχες

megaΣάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού όλα τα υπόλοιπα μέχρι σήμερα -μαζί με τα Μνημόνια- ήταν συνταγματικά και η Δικαιοσύνη στάθηκε πάντα στο ύψος των μισθών των δικαστών.

Βέβαια, το Μνημόνιο έχει αντικαταστήσει το Σύνταγμα της Ελλάδας και το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι Συμβούλιο του Προτεκτοράτου-, οπότε το θέμα δεν είναι αν ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός αλλά αν είναι αντιμνημονιακός.

Πάντως, το Σύνταγμα είναι αντισυνταγματικό.

Το Σύνταγμα είναι αντισυνταγματικό γιατί είναι αντιμνημονιακό.

Βλέπουμε πως όπου έχει αφήσει κενά και περιθώρια για παρερμηνείες το Μνημόνιο, οι Έλληνες δυσκολεύονται να συνεννοηθούν γιατί έχουν μάθει να υπακούν σε διαταγές και μπερδεύονται όταν δεν τους λένε οι Βρυξέλλες τι πρέπει να κάνουν.

Κανονικά, θα πρέπει ο νόμος Παππά να σταλθεί στις Βρυξέλλες και να αποφασίσουν οι εταίροι αν είναι μνημονιακός ή όχι.

Παράλληλα, θα πρέπει να απαιτήσουμε από τους εταίρους ένα νέο Μνημόνιο που θα ορίζει ακόμα και το πώς θα πλένουμε τα δόντια μας, ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.

Βέβαια, αν και τα Μνημόνια προβλέπουν τα πάντα για όλους, δεν ασχολούνται καθόλου με τα κανάλια που δεν έχουν νόμιμες άδειες.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι ολιγάρχες και τα κανάλια τους χρησιμοποιήθηκαν από τους εταίρους σαν τάγματα εφόδου στην ελληνική κοινωνία και αποβλάκωσαν τους Έλληνες τόσο πολύ που -εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία- θεωρούν πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης όχι ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν ούτε κιχ, αλλά ότι μπορεί να μην πάρει άδεια το κανάλι του Κοντομηνά.

Δηλαδή, για τους Έλληνες ισχύει το Μνημόνιο αλλά για τους ολιγάρχες ισχύει το Σύνταγμα.

Το Σύνταγμα της Ελλάδας ισχύει μόνο για τους ολιγάρχες.

Από την άλλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ό,τι μπορεί για να διαφημίσει τα τελειωμένα βοθροκάναλα των ολιγαρχών, αφού, αν και οι Έλληνες έχωσαν μια τρομερή σφαλιάρα στα χουντοκάναλα στο δημοψήφισμα, ο Νίκος Παππάς έχει γ@μηθεί έναν χρόνο τώρα να προσπαθεί να κάνει τους Έλληνες να στηθούν μπροστά στις τηλεοράσεις και να βλέπουν με το ζόρι τα σιχαμένα βρομόσκυλα των καναλαρχών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροπατσαβούρα, δήλωσε πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποδεικνύει πως δεν ξεπουλιούνται μόνο οι συριζαίοι αλλά και οι δικαστές.

(Αν η χώρα δεν ξεφορτωθεί τους σιχαμερούς ολιγάρχες, δεν θα σηκώσει κεφάλι ποτέ. Αλλά οι Έλληνες επιβραβεύουν και θαυμάζουν τους ολιγάρχες, και συνεχίζουν να τσακώνονται για τα κόμματα και για μαριονέτες σαν τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Μιλάμε για χάπατα, εθελόδουλους και καθυστερημένους.)

.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.