Είναι δύσκολο να δεις τα δικά σου τα χάλια


Μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αυτό που κυριάρχησε ήταν ένα παλιότερο βίντεο με την νέα υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, να κάνει μια ενεργειακή θεραπεία (Pranic Healing) σε έναν άνδρα, και να καθαρίζει την αύρα του.

Μετά την ακατάσχετη ειρωνεία, την προσπάθεια γελοιοποίησης και τον κανιβαλισμό στα social media, το βίντεο έγινε ιδιωτικό αλλά το κακό είχε γίνει, αφού ανέβηκε από άλλον χρήστη.

Υποθέτω πως αυτό θα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την κυρία Κονιόρδου.

Να έχεις παίξει όλες τις τραγωδίες που υπάρχουν, να έχεις αφιερωθεί στην τέχνη σου, να μην έχεις δώσει ποτέ δικαίωμα, να είσαι άνθρωπος χαμηλών τόνων, να τυγχάνεις σεβασμού, και ξαφνικά να σε κάνουν ανέκδοτο επειδή έγινες υπουργός και κάποιοι αντίπαλοι της κυβέρνησης ανακάλυψαν ένα βίντεο που κάνεις μάθημα ενεργειακής θεραπείας.

Από την άλλη, όλο αυτό αποδεικνύει πως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα, αφού οι κυβερνήσεις δεν έχουν πια νόημα, μια και η χώρα είναι προτεκτοράτο και οι υπουργοί μαριονέτες.

Βέβαια, το πιο αστείο είναι κάτι άλλο:

Αυτοί που προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν την Λυδία Κονιόρδου είναι πιθανότατα άνθρωποι που σταυροκοπιούνται συνέχεια για να μην τους βρει κάνα κακό.

Θα ρίχνουν και κάνα ξεμάτιασμα, για να φύγει το κακό το μάτι, θα φοράνε και κάνα κομποσκοίνι, θα φτιάχνουν και καμιά φανουρόπιτα, θα κάνουν και καμιά λιτανεία για να βρέξει, θα κάνουν και κάνα τάμα, θα ανάβουν και καμιά λαμπάδα στην Παναγιά, για να βρουν την υγειά τους.

Θα πηγαίνουν σε καμιά καφετζού, θα πιστεύουν στα ζώδια, θα τους λένε τα χαρτιά.

Αλλά, κατά τ’ άλλα, ειρωνεύονται την Λυδία Κονιόρδου επειδή πιστεύει σε μια ενεργειακή θεραπεία για την βελτίωση της υγείας του σώματος.

Η αυτογνωσία δεν είναι το δυνατό σημείο των Ελλήνων.

Οι περισσότεροι Έλληνες συμπεριφέρονται σαν να είναι κάτι άλλο -και πιο μεγάλο- από αυτό που πραγματικά είναι.

Ας κάνει κάποιος κι ένα βίντεο για αυτό το θέμα, κι ας το ανεβάσει στο YouTube.

Κανένας Έλληνας δεν θα αναγνωρίσει τον εαυτό του σε αυτό το βίντεο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.