Κάντε το πείραμα Ομπάμα

obama-1Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνετε ένα μικρό πείραμα, το οποίο θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε σε ποια χώρα ζείτε και το πόσο πρέπει να παίρνετε στα σοβαρά τους πολιτικούς και τους πολίτες αυτής της χώρας.

Κατ’ αρχάς διαβάστε αυτά που έχουν γράψει ή έχουν πει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι αριστεροί που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ για τις ΗΠΑ και την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

Αφού τα διαβάσετε, σκεφτείτε τι θα έλεγαν και τι θα έγραφαν οι ίδιοι άνθρωποι, αν η επίσκεψη Ομπάμα γινόταν επί μιας δεξιάς κυβέρνησης· σκεφτείτε, για παράδειγμα, τι θα έλεγαν οι αριστεροί, αν ο Ομπάμα ερχόταν επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Επίσης, σκεφτείτε τι θα έκαναν οι αριστεροί, αν υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων επί δεξιάς κυβέρνησης. Πόλεμο. Όλοι στα χαρακώματα για την επανάσταση.

Τώρα διαβάστε τους δεξιούς, τους φιλελέδες και όλους αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους του μετώπου της λογικής.

Διαβάστε τι γράφουν για την επίσκεψη Ομπάμα και πώς χαρακτηρίζουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Αφού τους διαβάσετε, σκεφτείτε τι θα έγραφαν και τι θα έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι, αν η επίσκεψη Ομπάμα γινόταν επί μιας δεξιάς κυβέρνησης.

Η πλειοψηφία των πολιτικών και των πολιτών της χώρας είναι για τα μπάζα. Καραγκιόζηδες.

Αυτό δεν είναι χώρα, αυτό είναι η παράγκα του Καραγκιόζη.

Μνημόνια μέχρι να ασπρίσει ο Ομπάμα.

(Διαβάζω πολλούς από τους ανθρώπους με τους οποίους με τους οποίους ήμασταν μαζί στο δρόμο το 2010/11/12 -και φωνάζαμε για ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια-, και διαπιστώνω πως έχουν γίνει χειρότεροι κι από τους πασόκους επί Σημίτη. Σκέφτομαι πως και τότε μάλλον τέτοιοι ήταν. Μόνο που εγώ δεν το έβλεπα. Ή δεν ήθελα να το δω.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.