Οι Ινδιάνοι αγωνίζονται για τα χώματά τους, οι Έλληνες για μια γκοφρέτα

standing-rock-siouxΣτις ΗΠΑ, μια φυλή των Ινδιάνων -οι Standing Rock Sioux- ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου για να προστατέψει τα εδάφη της και το νερό από έναν αγωγό πετρελαίου που θέλει η αμερικάνικη κυβέρνηση να περάσει από την περιοχή της.

Οι Ινδιάνοι είναι σε κινητοποιήσεις επί μήνες και δεν πτοούνται από τη βία, τα χημικά και τις πλαστικές σφαίρες.

Μπροστά στην αποφασιστικότητα των Ινδιάνων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως ίσως θα πρέπει να γίνει μια παράκαμψη του αγωγού.

Οι Ινδιάνοι μάχονται επειδή θεωρούν πως, αν ο αγωγός περάσει από τα εδάφη τους, θα βεβηλωθούν τα ιερά χώματά τους και οι τάφοι των προγόνων τους, ενώ υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί το πόσιμο νερό.

gkofretaΕνώ οι Ινδιάνοι αγωνίζονται για τα χώματά τους και τους τάφους των προγόνων τους, οι Έλληνες κάνουν ουρά για να πάρουν τζάμπα μια γκοφρέτα.

Η γκοφρέτα είναι “δώρο” από έναν εφοπλιστή.

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το κείμενο σε όλους αυτούς τους Έλληνες που -εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία και με την πατρίδα τους ξεπουλημένη για πάντα- αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν και αναζητούν ακόμα κάποιον για να του κάνουν ανάθεση.

Αν είσαι πρόβατο, θα βρεις οπωσδήποτε τσοπάνη.

Αλλά τουλάχιστον παραδέξου πως είσαι πρόβατο και σταματά να γκρινιάζεις και να το παίζεις θύμα κι αδικημένος.

Ουγκ!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.