Οι φιλελέδες είναι και πατριώτες

tsipras-cubaΕίναι γνωστό πως θεωρώ τον Αλέξη Τσίπρα πολιτικό απατεώνα αλλά οι φιλελέδες θέλουν να με κάνουν να τον συμπαθήσω.

Στον λόγο του Αλέξη Τσίπρα για τον Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως “Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της ελληνικής επανάστασης το 1821. Πατρίδα ή θάνατος, το σύνθημα της κουβανικής επανάστασης το 1959».

Έξαλλοι οι φιλελέδες που ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να συγκρίνει την Ελλάδα με την Κούβα και την ελληνική επανάσταση με την κουβανική.

Δεν ξέρω γιατί.

Εγώ δεν θα συνέκρινα τις δυο επαναστάσεις για έναν απλό λόγο: η κουβανική επανάσταση πέτυχε, ενώ η ελληνική απέτυχε και χρειάστηκαν οι Μεγάλες Δυνάμεις για να “πετύχει”.

Πάντως, το σύνθημα “Ελευθερία ή θάνατος” σημαίνει το ίδιο με το “Πατρίδα ή θάνατος”.

Και είναι λογικό οι λαοί που αγωνίζονται για την ελεύθερη πατρίδα τους να έχουν τέτοια συνθήματα.

Ίδια πράγμα είναι η απελευθέρωση της πατρίδας τους για όλους τους λαούς. Όλοι οι άνθρωποι αγαπούν την πατρίδα τους.

Είναι πολύ αστείοι οι φιλελέδες, όταν προσπαθούν να το παίξουν πατριώτες και να κάνουν τους θιγμένους που ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να συγκρίνει την ελληνική επανάσταση με την κουβανική και το “Ελευθερία ή θάνατος” με το “Πατρίδα ή θάνατος”.

Οι φιλελέδες που, αν τους βάλεις το δίλημμα “Ελευθερία ή θάνατος” θα σου πουν “Εγώ θέλω μια κουκούλα να αρχίσω να δίνω κόσμο”.

Εντάξει, υπάρχουν και κάποιοι φιλελέδες που στο ερώτημα “Ελευθερία ή θάνατος” θα σου πουν “Εγώ θέλω αυτόν που μοιράζει τα χρήματα για τα ΕΣΠΑ”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.