Δημοψήφισμα για το αν η Πάολα επιτρέπεται να τραγουδάει Χατζιδάκι

Δημοψήφισμα για το αν η Πάολα επιτρέπεται να τραγουδάει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σκοπεύει να προκηρύξει η κυβέρνηση.

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ώστε να πάψουν οι Έλληνες να διχάζονται και να συνεχίσουν ενωμένοι να πληρώνουν σαν ζώα.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μόνο η αμεσοδημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος μπορεί να δώσει μια οριστική απάντηση στο αν επιτρέπεται η Πάολα να τραγουδάει Μάνο Χατζιδάκι.

Οι Έλληνες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, τραγουδάνε μόνο Μάνο Χατζιδάκι και είναι στοχοπροσηλωμένοι στο έργο του, με ιδιαίτερη προτίμηση στην “Εποχή της Μελισσάνθης”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το ΝΑΙ και το ΟΧΙ, στο δημοψήφισμα θα υπάρχει και μια τρίτη επιλογή για το ποια τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι επιτρέπεται να τραγουδάει η Πάολα.

Ίσως, κάποιοι Έλληνες να μην ενοχληθούν αν η Πάολα τραγουδήσει το “Νιάου, νιάου βρε γατούλα”, ενώ μπορεί να της επιτρέψουν να πει κι αυτό που λέει “Ένα βράδυ στη Καστέλα, σε μια όμορφη κοπέλα, που `παιρνε τ’ απεριτίφ της, ρίχτηκε ένας τσίφτης απ’ την Κοκκινιά”.

Οι συνταγματολόγοι λένε πως το δημοψήφισμα είναι παράνομο γιατί η Πάολα δεν τραγούδησε Μάνο Χατζιδάκι αλλά Πάολα, αφού η Πάολα και τον Ακάθιστο Ύμνο να πει θα τον κάνει δικό της.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το τραγούδι “Ένας ευαίσθητος ληστής” του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου προκαλεί συζητήσεις, αφού στο παρελθόν ο Πασχάλης Τερζής ήθελε να το ηχογραφήσει αλλά ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι δεν του το επέτρεψε.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει χαμός με το ποιος τραγουδιστής έχει δικαίωμα να τραγουδάει κάποιον συνθέτη, αφού οι περισσότεροι συνθέτες -που τα τραγούδια τους τραγουδιούνται- έχουν πεθάνει και οι νεότεροι δεν μπορούν να γράψουν ένα λαϊκό τραγούδι της προκοπής να μπει στα στόματά μας, για να ξεχάσουμε λίγο τον ΕΝΦΙΑ.

Αφού δεν μπορούν να μιλήσουν οι νεκροί συνθέτες, θα μιλήσει ο κυρίαρχος λαός.

Πάντως, ενώ οι Έλληνες θέλουν να αποφασίσουν αν η Πάολα έχει το δικαίωμα να τραγουδάει Χατζιδάκι -μόνο για αυτά θα αποφασίζουν πια, αφού τα άλλα αποφασίζονται από την Τρόικα-, είναι βέβαιο πως ο Μάνος Χατζιδάκις στον παράδεισο έχει ξεσκιστεί να τραγουδάει Πάολα.

Να κάνουμε κι ένα δημοψήφισμα για το αν ο Χατζιδάκις επιτρέπεται να τραγουδάει Πάολα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.