Να απαγορευτεί στους Έλληνες η ανταλλαγή δώρων τα Χριστούγεννα ζητούν οι θεσμοί

Έκπληξη έχει προκαλέσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η απαίτηση των θεσμών να απαγορευτεί στους Έλληνες να ανταλλάσσουν χριστουγεννιάτικα δώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως το Eurogroup, για να αποφασίσει αν η απαγόρευση στους Έλληνες να κάνουν δώρα τα Χριστούγεννα θα είναι δεσμευτική για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Ο Γερμανός επίτροπος Φρόλιχε Βαϊχνάχτεν δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να κάνουν δώρα τα Χριστούγεννα, αφού η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει πριν από εφτά χρόνια.

“Οι Έλληνες συνεχίζουν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους” τόνισε ο κ. Βαϊχνάχτεν, ο οποίος επισήμανε πως θα πρέπει να απαγορευτεί και ο μποναμάς στα παιδιά που λένε τα κάλαντα, γιατί τα ωθεί στο εύκολο κέρδος και στη φοροδιαφυγή.

Η απαίτηση των θεσμών για απαγόρευση χριστουγεννάτικων δώρων στους Έλληνες προκάλεσε την αντίδραση του Γάλλου επιτρόπου Ζουαγιέ Νοέλ, ο οποίος είπε πως δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται οι Έλληνες με αυτόν τον βάρβαρο αποκλεισμό από το πνεύμα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από την κατανάλωση.

Η απαίτηση των θεσμών έχει προκαλέσει χάος στην Ελλάδα, αφού πολλοί καταστηματάρχες κρατάνε κλειστά τα μαγαζιά τους, για να μην θεωρηθεί πως πουλάνε παράνομα χριστουγεννιάτικα δώρα και βάλουν λουκέτο.

Η κυβέρνηση καλεί τους Έλληνες να αγνοήσουν την παράλογη απαίτηση των θεσμών, και προτίθεται να περάσει νομοσχέδιο που να επιτρέπει την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των Ελλήνων τα Χριστούγεννα, ενώ σκοπεύει να δώσει και βοήθημα 10 ευρώ σε κάθε Έλληνα για να αγοράσει μπαλόνια· αυτή η κίνηση της κυβέρνησης θεωρείται μονομερής ενέργεια από τις Βρυξέλλες, που απειλούν να παγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μέχρι να έρθει το καλοκαίρι και να λιώσουν οι πάγοι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζεται διχασμένη, αφού δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το θέμα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ώστε να τον ακολουθήσει πιστά.

Διχασμένοι παρουσιάζονται και οι Έλληνες, αφού κάποιοι επιστρέφουν τα δώρα που είχαν αγοράσει, ενώ άλλοι κάνουν αντίσταση αγοράζοντας δώρα αβέρτα.

Κάποιοι Έλληνες υποστηρίζουν πως είναι σωστή η απαγόρευση της ανταλλαγής δώρων τα Χριστούγεννα, γιατί σε πιάνει το φιλότιμο και ξοδεύεις όλα σου τα χρήματα για δώρα, με αποτέλεσμα στις αρχές του Ιανουαρίου να είσαι άφραγκος και να πρέπει να στηθείς στην ουρά για το συσσίτιο της Εκκλησίας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.