Ο Γιώργος Κιμούλης κάνει Επικίνδυνες Σχέσεις

Χτες το βράδυ πήγα στο θέατρο Άλμα και παρακολούθησα την παράσταση “Επικίνδυνες Σχέσεις” του Πιέρ Σοντερλό ντε Λακλό, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη.

Επειδή είχα δει στην αφίσα της παράστασης τον Γιώργο Κιμούλη με τέσσερις γυναίκες, νόμιζα πως ήταν υποχρεωτικό να πας με τέσσερις γυναίκες στο θέατρο -για να καταλάβεις πιο καλά το έργο-, οπότε πήρα κι εγώ τέσσερις γυναίκες και πήγα στο θέατρο Άλμα.

Το έργο, με δικά μου λόγια, είναι ένα παιχνίδι δυο πρώην εραστών, οι οποίοι παίζουν ερωτικά παχνίδια με άλλους -οι οποίοι δεν έχουν ιδέα πως οι ίδιοι είναι τα παιχνίδια των δυο εραστών-, ενώ, παράλληλα, βλέπουμε την άνοδο του ναζισμού.

Δηλαδή, ενώ ο Χίτλερ έρχεται στην εξουσία, η γαλλική αστική τάξη ζει τη ζωάρα της στην καρακοσμάρα της.

Κάτι θυμίζει όλο αυτό -δεν έχετε παρά να κοιτάξετε γύρω σας- αλλά δεν ξέρω αν οι άνθρωποι έχουν την σοφία και την δύναμη να μην κάνουν το ίδιο λάθος.

Δεν είμαι κριτικός θεάτρου -για να κάνω αναλύσεις- αλλά εγώ την ευχαριστήθηκα την παράσταση.

Και νόημα έχει, και πολύ γέλιο.

Όλοι οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί και λειτουργούν για το καλό της παράστασης.

Ο Γιώργος Κιμούλης είναι θεός. Και φαίνεται πως είναι άνθρωπος μόνο για επικίνδυνες σχέσεις, αφού απολαμβάνει και απογειώνει το ρόλο του.

Είναι μια εμπειρία να βλέπεις τον Γιώργο Κιμούλη στη σκηνή και θα σας έλεγα να μην την χάνετε αυτή την εμπειρία.

Συγκινήθηκα που είδα την κυρία Μάρω Κοντού. Μαθήματα θεατρικής παρουσίας και σωστής άρθρωσης για όλους τους ηθοποιούς του κόσμου.

Η φίλη μου, η Θεοδώρα, στενοχωρήθηκε που δεν πρόλαβε την κυρία Κοντού, για να της φιλήσει τα χέρια. Θα πάει, όμως, ξανά στο θέατρο, για να το κάνει.

Θέατρο Άλμα

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΜΑΡΑ ΔΑΡΜΟΥΣΛΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΤΕΝΑΒΟΣ, ΝΑΝΣΥ ΜΠΟΥΚΛΗ, ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά – Φωτισμοί: Pawel Dobrzycki
Κοστούμια: Σοφία Νικολαϊδη

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.