Πλούσια δώρα στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να μοιράσουν πλούσια δώρα στους εργαζόμενους που θα συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία.

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προσφέρουν ακριβά δώρα σε όσους απεργήσουν, για να γίνει μαζική η απεργία και να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.

Μεγάλα καταστήματα και μεγαλοεπιχειρηματίες προσφέρουν πλούσια δώρα στους απεργούς, ενώ θα υπάρχει και ζωντανή μουσική, DJs και ταχυδακτυλουργοί.

Παράλληλα, θα υπάρξουν κληρώσεις με μεγάλα χρηματικά ποσά και ταξίδια στο εξωτερικό για τα Χριστούγεννα.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι απεργίες πρέπει να εκσυγχρονιστούν, για να εκφράσουν τις νέες ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι απεργίες διαφημίζονται τα τελευταία χρόνια -από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και Διαδίκτυο- μαζί με τις διαφημίσεις των επιχειρήσεων.

Εντάξει, είναι λογικό να διαφημίζονται οι απεργίες γιατί είχε πέσει πολλή απεργία τα τελευταία χρόνια και κουράστηκε το καταναλωτικό κοινό.

Επίσης, μέσα σε όλη αυτή την ευμάρεια και την ανάπτυξη που υπάρχει στην Ελλάδα, πού να καταλάβει ο εργαζόμενος πως πρέπει να απεργήσει, αφού βγάζει πάρα πολλά χρήματα και έχει όλα τα προβλήματά του λυμένα.

Πρέπει να του το υπενθυμίζεις με μια ωραία διαφήμιση, για να προτιμήσει την απεργία από την εργασία.

Κανείς δεν έχει καταλάβει ποιο είναι το νόημα και ο στόχος μιας ακόμα 24ωρης απεργίας σε μια χώρα με 30% ανεργία, που χρεοκόπησε πριν από εφτά χρόνια και έχει υπουδουλωθεί, ενώ δεν έχει καμία σημασία ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, ποια κόμματα είναι στη Βουλή, και όλα είναι πια διακοσμητικά.

Επίσης, κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έγινε γενική απεργία διαρκείας το 2010-2011, όταν ήταν γνωστό σε όλους -και στους εργατοπατέρες- τι συμβαίνει στη χώρα και τι πρόκειται να ακολουθήσει, αλλά προτιμήθηκαν οι δεκάδες 24ωρες απεργίες, με “διαδηλώσεις” που κατέληγαν σε καφεδάκι στο Θησείο.

Η χώρα έχει μπει στον αυτόματο πιλότο, όλοι κάνουν ό,τι έκαναν και πριν, λες και δεν έχει συμβεί τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όλοι ελπίζουν πως κάτι θα αλλάξει από μόνο του.

Τίποτα δεν θα αλλάξει από μόνο του.

Ούτε θα αλλάξει κάτι με 24ωρες απεργίες που διαφημίζονται.

Η απεργία είναι σαν το σεξ.

Αν το κάνεις από αγγαρεία, είναι μάπα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.