Πώς γνώρισα τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο στη Νίσυρο

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Νίσυρο και είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που επισκέφτεται την Νίσυρο -είναι λίγες οι ψήφοι- μετά την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από τους Ιταλούς. Καλά που πέρασαν και οι Ιταλοί από τα Δωδεκάνησα, γιατί ούτε δρόμοι δεν θα υπήρχαν σήμερα.

Πάντως, καλά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας που πήγε στη Νίσυρο, για να έχει πάει κι ένας Έλληνας πρωθυπουργός στο νησί πριν μας το πάρουν οι Τούρκοι ή το δώσουμε σε τίποτα δανειστές.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Νίσυρο και είπε πως τα νησιά της πρώτης γραμμής εξαιρούνται από το ΦΠΑ, λόγω προσφυγικής κρίσης.

Δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας νομίζει πως στα ακριτικά νησιά οι κάτοικοι πληρώνουν ΦΠΑ.

Πας καλά, άνθρωπέ μου;

Δεν φτάνει που τους έχει ξεχάσει τους ανθρώπους ο Θεός και η κάθε κυβέρνηση, θέλεις να πληρώνουν και ΦΠΑ;

Έχει να κοπεί απόδειξη στη Νίσυρο από πριν φύγουν οι Ιταλοί.

Ελπίζω να μην πήγε ο Αλέξης Τσίπρας στη Νίσυρο για να γίνει το γεωθερμικό εργοστάσιο στο νησί, κι όλα αυτά που έλεγε να ήταν στάχτη στα μάτια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πως συνάντησε για πρώτη φορά τον Πάνο Καμμένο στο πανηγύρι της Παναγιάς της Κυράς στη Νίσυρο, και πως τότε τον θεωρούσε “μπούλη”, γιατί αυτός ήταν αριστερός από μικρός.

Όπα, ρε Αλέξη Τσε Γκεβάρα!

Πήγε ο Τσίπρας μια φορά στην Παχιά Άμμο στη Νίσυρο, και νομίζει πια πως έκανε επανάσταση.

Που το πιο επαναστατικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στην Παχιά Άμμο είναι να κάνεις τα κακά σου στην άμμο και να τους βάλεις φωτιά.

Εντάξει, είναι επανάσταση και τα κεφτεδάκια στην Όαση.

Τώρα θα αποκαλύψω στον Αλέξη Τσίπρα κάτι που δεν το ξέρει.

Η πρώτη φορά που συνάντησα τον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν όταν του πήραμε συνέντευξη στη Βουλή, αλλά στο πανηγύρι της Παναγιάς της Κυράς στη Νίσυρο, εκεί που συνάντησε ο Αλέξης τον Πάνο Καμμένο.

Θυμάμαι τον Πάνο Καμμένο να μου δείχνει τον Τσίπρα και να με ρωτάει “ποιος είναι αυτός ο αναρχοάπλυτος;”.

Εγώ τότε δεν ήξερα πως αυτός είναι ο Πάνος Καμμένος και νόμιζα πως είναι κάνας πυροβολημένος που τον είχανε για σερβιτόρο.

Ούτε ο Τσίπρας ήξερα ποιος είναι γιατί τότε δεν ήταν και κανένας· βασικά, εγώ τον Αλέξη Τσίπρα τον είχα περάσει για ασφαλίτη που είχε έρθει να μας κατασκοπεύσει και να μάθει πού κρύβουμε τις μολότοφ πριν από τις διαδηλώσεις· τότε συζητούσαμε να φτιάξουμε μια επαναστατική οργάνωση, την “Εκδίκηση της Παχιάς”, για να χτυπήσουμε τις πολυεθνικές και το Κεφάλαιο.

Τέλος πάντων, εμείς είχαμε ξεσκιστεί στο κρασί και τους μπάφους και χορεύαμε σούστα.

Βασικά, εμείς πάμε στα πανηγύρια στη Νίσυρο γιατί η μάσα και το κρασί είναι τζάμπα.

Εκεί λοιπόν, στο πανηγύρι της Παναγιάς της Κυράς, ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας με την Περιστέρα.

Φανταστείτε πόσο ξενέρωτος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που ήρθε για free camping στη Νίσυρο με την αρραβωνιάρα του.

Που όλοι ξέρουν πως η πιο ωραία φάση στην Παχιά είναι που παιρνόμαστε όλοι με όλους γιατί είμαστε χίπηδες και μαστραπάδες.

Ένα βράδι που ο Αλέξης και η Περιστέρα κοιμόντουσαν, πεταχτήκαμε όρθιοι και φωνάζαμε “σκορπιοί, σκορπιοί!”.

Οι σκορπιοί στην Παχιά Άμμο είναι πιο πολλοί και από τους κόκκους της άμμου.

Πετάγεται πάνω ο Αλέξης, πετάγεται και η Περιστέρα, κι όπου φύγει-φύγει.

Εμείς βρήκαμε ευκαιρία και πήραμε από το σακίδιο του Αλέξη τρία εκατομμύρια δραχμές -ήταν πλουσιόπαιδο ο Αλέξης- κάτι μπάφους πολύ σένιους και το αυτόγραφο που είχε πάρει ο Αλέξης από τον Πάνο Καμμένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε την επόμενη μέρα αλλά δεν είχε πάρει χαμπάρι πως του έλειπαν τρία εκατομμύρια δραχμές, γιατί είχε ξεκινήσει για διακοπές στα νησιά της άγονης γραμμής με 40 εκατομμύρια δραχμές.

Με τα λεφτά που απαλλοτριώσαμε από τον Αλέξη Τσίπρα εκείνο το βράδυ στην Παχιά, περάσαμε δυο αξέχαστα χρόνια στη Νίσυρο και δεν κάναμε την επαναστατική οργάνωση, για να ανατρέψουμε το σύστημα.

Δηλαδή, η επανάσταση γ@μήθηκε εξαιτίας του Αλέξη Τσίπρα.

(Αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος σας φάνηκαν χαρούμενοι και χαλαροί στις εικόνες από τη Νίσυρο, είναι επειδή όποιος πάει στη Νίσυρο βρίσκει τη χαρά του. Βέβαια, θα πλακώσουν το καλοκαίρι όλοι οι άσχετοι στο νησί -να δούμε πού θα μείνουν, τους βλέπω όλους στρωματσάδα στην Παχιά- και θα πάρουν ανάποδες οι ντόπιοι. Φαντάζομαι τον Αντρίκο να λέει “ήρθε ο Τσίπρας στη Νίσυρο και πλακώσανε όλα τα βόδια των βοδιώνε! Να νερό, να!”)

(Θέλω να καταγγείλω πως ο δήμαρχος Νισύρου έκανε επίτιμο δημότη Νισύρου τον Αλέξη Τσίπρα που είχε πάει μια φορά στο νησί, ενώ εμένα -που έχω πάει τόσες φορές και μου έχει πει πως του αρέσουν αυτά που γράφω- δεν με έχει κάνει επίτιμο δημότη. Αδικία, ρε παιδιά.)

(Του Λαγκαδιού ο ποταμός
βρέχει δεν βρέχει, τρέχει,
κι αλήθεια το Λαγκάδι μας
έμορφες κόρες έχει.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.