Ο κόσμος το έχει τούμπανο

Πιτσιρίκε σε χαιρετώ.
Με αφορμή άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ που όπως λέει, ο Τούρκος σύμβουλος του Ταγίπ ξέσπασε σε παραλήρημα κατά των Ελλήνων, λέγοντας ότι Έλληνες δεν υπάρχουν γιατί είναι σκλάβοι.
Ο αρθρογράφος θίχτηκε. Δεν κατάλαβε, όμως, ότι ο Τούρκος σύμβουλος με τέτοιες κουβεντούλες που λέει προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στους Έλληνες κι ας μην το ξέρει.

Όπως φαίνεται, οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν καταλαβαίνουμε την κατάντια μας και καλό είναι να του το υπενθυμίζουν οι άλλοι.

Ένας κακομούτσουνος, χωρίς το καθρεφτάκι του, δεν καταλαβαίνει την ασχήμια του.

Ο ξεφτίλας δεν έχει επίγνωση της συμπεριφοράς του και μόνο όταν τον κράξουνε μαζεύεται.

Αν και υπάρχουν ξεφτίλες που τους φτύνεις και νομίζουν ότι βρέχει.

Ο Έλληνας, με το πρωινό ξύπνημα, χρειάζεται κάποιον να του θυμίζει ότι αυτό που ζει δεν είναι αξιοπρεπές.

Η επανάληψη, ως γνωστόν, είναι η μητέρα της μάθησης· για το λόγο αυτό κι εγώ επισκέπτομαι το blog. Έτσι, για να μην ξεχνιέμαι.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας πειράχτηκε. Πειράχτηκε η εθνική περηφάνια του κι έτσι του χάλασε τις στιγμές αυτοϊκανοποίησης που του προσέφερε.

Αναστάτωσε τη νιρβάνα. Του χαλάει αυτό που με τόσο κόπο έχει καταφέρει: Να κρατήσει κοιμισμένο τον αναγνώστη του.

Δεν τον πειράζει που ο κόσμος όλος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι.

Δεν τον πείραζε τόσα χρόνια που οι φυλλάδες σαν κι αυτή που υπηρετεί, γλείφονταν στα πόδια των Σημίτηδων και των Παγκαλαίων, λιβανίζοντάς τους στην επερχόμενη κηδεία της χώρας.

Τώρα πειράχτηκε που η κατηφόρα παίρνει και αυτόν κι όλους εμάς.

Και το χειρότερο; Την κριτική την ακούει από έναν άλλον ξεπουλημένο και εξαρτημένο από την εξουσία.

Αυτή η αντιμετώπιση του ταιριάζει και του την πρόσφερε ένας όμοιός του.

Ο δημοσιογράφος αυτός, διεγείροντας τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των αναγνωστών του -όσοι έμειναν να διαβάζουν εφημερίδες-, παίζει το εθνοπατριωτικό παιχνιδάκι που τώρα τελευταία γίνεται πολύ την μόδας.

Καλά θα έκανε λοιπόν ο τύπος αυτός να καθήσει να γράψει κάτι ουσιαστικό και ανατρεπτικό, μπας και σώσει την παρτίδα.

Την πατρίδα, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορεί να την σώσει ούτε αυτός κι όπως φαίνεται κανείς από τους φωτισμένους.

Ο κοσμάκης τι θα κάνει;

Αυτό είναι το ερώτημα που όμως μάλλον έχει απαντηθεί από καιρό: θα ψηφίσει Κούλη!

Άντε και καληνύχτα μας…

Χ.

(Αγαπητέ φίλε, οι περισσότεροι Έλληνες αγαπούν τα ψέματα γιατί γεννιούνται μέσα σε ψέματα και μεγαλώνουν μέσα σε ψέματα· τίγκα η χώρα στους εθνικούς μύθους στα σχολεία και στην κοινωνία. Οπότε, όταν κάποιος λέει την αλήθεια, το εκλαμβάνουν ως επίθεση. Οι σημερινοί Έλληνες είναι σκλάβοι. Εθελόδουλοι μάλιστα. Βέβαια, οι ίδιοι νομίζουν πως είναι σούπερ ήρωες. Αν δεν μπορέσεις να παραδεχτείς την κατάστασή σου, δεν μπορείς και να την αλλάξεις. Συνεχίζουν λοιπόν οι Έλληνες να ζουν στο φαντασιακό. Τώρα, για τις εφημερίδες, απορώ πώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που διαβάζουν το Έθνος. Από την άλλη, δεν θέλουμε νέα ΜΜΕ. Θέλουμε τα ίδια ΜΜΕ και τους ίδιους δημοσιογράφους. Θέλουμε παραμύθια. Μια χαρά. Να βγει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να γελάσουμε κι άλλο. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.