Globalization of stupidity

Αγαπητέ φίλε,
Πραγματικά έχω μείνει άναυδος και αποσβολωμένος παρατηρώντας τις τελευταίες εβδομάδες την ολική, πλέον, διάχυση της βλακείας στον πλανήτη. Η ηλιθιότητα και η βλακεία, μάλλον απόρροια της κατανάλωσης τόνων σαβούρας, κατακλύζει τον πλανήτη και χτυπάει σταθερά τη μεσαία τάξη, που φαίνεται να επιμένει ακόμα να κάνει όνειρα να γίνει μια μέρα «ανώτερη» και τελικά χαλίφης στη θέση του χαλίφη πατώντας στους κολασμένους.

Μια κακομαθημένη μεσαία τάξη που έχει σαλτάρει με το πάθος της για ιδιοκτησία και εκτίθεται έναντι των πεινασμένων και αποκλεισμένων.

Ο Τράμπ δεν έκανε πραξικόπημα, εκλέχθηκε με την ψήφο των «αόρατων» που αποφάσισαν να μιλήσουν. Όπως ίσως θα εκλεγεί και η Λεπέν και αρκετοί άλλοι!

Δεν συμφωνώ καθόλου μαζί του, αλλά εκλέχθηκε, οπότε να μην το ξεχνάμε γιατί είναι σημαντικό.

Πού ήταν όλοι αυτοί που διαδηλώνουν τώρα στον πλανήτη, όταν 6 χρόνια, επί Ομπάμα, δολοφονούνταν δεκάδες κολασμένοι στα γκέτο των ΗΠΑ ή χιλιάδες άμαχοι από drones, ή , ή, ή, …

Μάλλον διάβαζαν ή κάνανε καριέρα. Μια αυτιστική ελίτ και τα βλαμμένα τους.

Αυτή η σιχαμερή μεσαία τάξη του κέντρου και του τίποτα.

Αυτή που, παγκοσμίως, μετά το μεγάλο πόλεμο, ροκάνισε συθέμελα τον δυτικό κόσμο, απλά καταναλώνοντας.

Δε συμμετείχε πουθενά και επένδυσε μόνο στην καλοπέραση της.

Σπούδασε τα παιδιά της, όχι για να γίνουν επιστήμονες και να πάνε την κοινωνία και τον πολιτισμό μπροστά αλλά για να βολευτούν, δηλαδή να γίνουν πειθήνιοι γραφειοκράτες σάπιων εξουσιών.

Το βόλεμα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά κύριο χαρακτηριστικό της μεσαίας μικροαστικής τάξης του Δυτικού κόσμου.

Έτσι η λεγόμενη «μεσαία αστική» τάξη στελεχώθηκε από αμόρφωτους, εγγράμματους, λούμπεν γόνους αγροτών και εργατών που εν μία νυκτί, με κάποιο πτυχίο ή ρουσφέτι, έγιναν Γενίτσαροι της άρχουσας τάξης και καταστρέφουν τον πολιτισμό για ακόμα μια φορά.

Ανάλγητοι, εξαμβλωματικές Μαρίες Αντουανέτες που αδιαφορούν για όλα.

Από τέτοια εξαμβλώματα στελεχώθηκε και η «κυβερνώσα αριστερά» στην Ευρώπη.

Αυτοί οι λιγούρηδες ξεβράκωτοι μικροαστοί εξαγοράστηκαν εύκολα από τους τραπεζίτες και δήλωσαν απόλυτη πίστη στη νέα ειδωλολατρία, την νομισματολατρεία.

Αυτά τα σιχάματα είναι η πρώτη ύλη για να έρθει ο φασισμός ξανά. Αυτό έγινε και στο μεσοπόλεμο αυτό φαίνεται θα γίνει και τώρα. Βέβαια με νέο «dress code» (ενδυματολογική επιλογή)!

Οι αναλύσεις παντού για όλα αυτά που συμβαίνουν απευθύνονται σε αυτούς, γι’ αυτό και μας τρελαίνουν.

Είναι η πραγματικότητά τους το matrix στο οποίο ζούνε, μέσα από τα μίντια και τον χωροχρόνο του ιντερνέτ.

Χιλιάδες διαδηλωτές εναντίων του Τραμπ γιατί είναι σεξιστής, με μπροστάρη τη Μαντόνα (την επιτομή του γυναικείου σεξισμού) αλλά κανένας για τους χιλιάδες νεκρούς και τους εκατομμύρια εξαθλιωμένους στην Ευρώπη και την Αμερική από την βίαιη αναδιανομή του πλούτου.

Ανάβουν κεράκια και αναρτούν σημαίες -μόνο δυτικές!- στα μέσα κοινωνικής αποχαύνωσης μετά από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα αλλά δεν δημιουργούν αντιπολεμικό κίνημα εναντίων των κυβερνήσεων τους που προκάλεσαν το χάος!

Θέλουν ανάπτυξη αλλά με προϊόντα που τα φτιάχνουν δούλοι στην Ασία και αλλού, για να είναι φτηνά.

Και αυτό συμβαίνει παντού!

Οι μικροαστοί έχουν κατακλείσει τα πάντα και είναι παντού στην ύπαιθρο και τις πόλεις.

Οι αγρότες και οι εργάτες έγιναν και αυτοί μικροαστοί παντού.

Με μοναδική έγνοια τη μικροϊδιοκτησία και την κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν πλέον έθνη, φυλές, κράτη, εργάτες, μόνο εθελόδουλοι καταναλωτές μικροαστοί.

Πού να φανταστώ ότι όταν διάβαζα, έφηβος, στις αρχές του ’80 από τον Τσόμσκι για μια καινούρια έννοια, την «παγκοσμιοποίηση», πως αυτή θα αφορούσε στον 21ο αιώνα μόνο τα κεφάλαια και τη μικροαστική βλακεία και όχι τον Άνθρωπο.

Πάντως, φίλε μου, περιμένω να αρχίσει το ουρλιαχτό των αόρατων…

Τέλος, μου έρχονται στο μυαλό εκείνοι οι στίχοι του Τζίμη Πανούση:
Μικροαστοί θα σας φάνε τα παιδιά σας, κανίβαλοι, κανίβαλοι θα γίνουν!

Και τα παιδιά τους πλέον είναι όλοι οι πεινασμένοι του πλανήτη.

Νομίζω στο είχα ξαναγράψει (δεν θυμάμαι) : «όλοι αυτοί που έρχονται στην ΕΕ και τις ΗΠΑ δεν είναι ούτε πρόσφυγες ούτε μετανάστες, απλά ανταποδίδουν την επίσκεψη, μιας και οι δικές μας επισκέψεις τους κατέστρεψαν! Και όταν οι επισκέπτες δέσουν με τους -εδώ και εκεί- πεινασμένους το πάρτι θα ξεκινήσει», και τότε θα αποκτήσει ενδιαφέρον η ζωή.

Εύχομαι να μην ηττηθούν και γίνουν και αυτοί μικροαστοί…

Γιατί γρήγορα πρέπει πλέον να ανακαλύψουμε ξανά τον Άνθρωπο και μετά να θεσμίσουμε την πολιτική και κοινωνική μας ταυτότητα με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια, με κέντρο αυτόν και μέσα στη φύση και όχι στην παραφύση του ατομικού συμφέροντος.

Σάββας

Υ.Γ. Φίλε μου, μην αναρωτιόμαστε για το τι φταίει και φτάσαμε ως εδώ. Οι μικροαστοί δεν έκαναν ποτέ επαναστάσεις ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗ ΖΩΗ και δεν θα το έκαναν και τώρα. Οι μικροαστοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να γλείφουν και να αναθέτουν, σέρνονται και βρωμάνε σκοτάδι. Η ζωή δεν θα γεννηθεί ποτέ από αυτούς!

(Αγαπητέ φίλε, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή γιατί όλοι αντιλαμβάνονται πως κάτι πρέπει να αλλάξει αλλά δεν ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν. Γιατί δεν έχουν μάθει να παίρνουν πρωτοβουλίες. Η ηλιθιότητα έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Λογικό, μετά από δεκαετίες ιδιωτείας. Την επανάσταση θα την κάνει η Μαντόνα. Αυτό με την επίσκεψη που ανταποδίδουν οι μετανάστες, μάλλον δεν το έχετε γράψει εσείς αλλά εγώ. Να είστε καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.