Από τα Lidl

Φίλε Πιτσιρίκο, ένας γνωστός που ζει σε χωριό ψηλά πάνω στις Άλπεις μου μετέφερε μια πληροφορία την οποία στην στέλνω για να έχεις την αποκλειστικότητα.

Τις τελευταίες μέρες τριγυρνά τις κορφές και τα λαγκάδια –σαν την Αστέρω– ο κάποτε arrogant και «πολύς» μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Microsoft, Bill Gates.

Λένε πως, όταν έμαθε πως ένας Έλληνας που δεν τον ξέρει ούτε κι η μάνα του έχει 600 δισ. δολάρια τα οποία και δωρίζει για να διαγραφεί το χρέος της χώρας του, άρχισε να γελάει ασταμάτητα.

Μόλις έμαθε και τον τρόπο με τον οποίο έβγαλε τα Dollars –πουλώντας δηλαδή την «ακαταμάχητη τεχνολογία» των αρχαίων Ελλήνων στον Ομπάμα για 3 τρις- άρχισε να γελάει πιο δυνατά.

Τρελάθηκε όμως όταν του είπανε πως ο κύριος αυτός –Ψώρρας αν δεν κάνω λάθος– υποσχέθηκε και την αποπληρωμή των ιδιωτικών χρεών των Ελλήνων στο μέλλον, φυσικά αφού τώρα χρειάζεται να παίρνει τις συνδρομές τους για να λειτουργεί τα γραφεία της ακροδεξιάς και ρατσιστικής οργάνωσης του.

Ο Μπιλ έφυγε τρέχοντας προς το ψηλότερο γειτονικό βουνό μόλις του είπανε πως σχεδόν 100 χιλιάδες Έλληνες επαρχιώτες -στην Ομόνοια μες στο ψιλόβροχο αρχές του Μάη- είχαν ήδη γραφτεί στην οργάνωση του εν λόγω Ψώρρα.

Ένας στενός φίλος του ιδρυτή της Microsoft είπε πως τα τελευταία λόγια που ακούστηκε να λέει ήταν –σε άψογα Ελληνικά– τα εξής: Κρετινισμός φίλε μου, το τελευταίο στάδιο του ραγιαδισμού!

Όσο αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με το παιδί των Ρούπα-Μαζιώτη, η δήλωση της συζύγου του Κασίμη που ήταν στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΛΑ και είχε συλληφθεί το 1980, τα λέει όλα.

Το πώς δηλαδή είχαν φερθεί οι αστυνομικοί της «επάρατου» στην ίδια και το παιδί της το 1980 και πώς φέρονται σήμερα επί «αριστερο-ακροδεξιας κυβέρνησης των Συριζανέλ στον γιο της κ. Ρούπα.

Εγώ, πάντως, είμαι της άποψης να σταματήσουμε επιτέλους τους μελοδραματισμούς και να αντιμετωπίσουμε το 6χρονο παιδί των τρομοκρατών όπως αρμόζει σε μια ξεπουλημένη τριτοκοσμική και χρεοκοπημένη χώρα.

Να το στήσουνε οι πραιτοριανοί στον τοίχο της Καισαριανής και μετά να έρχεται κάθε λίγο και λιγάκι ο Τσίπρας και να αφήνει στεφάνια και λίγα λουλούδια.

Πίσω από τον τοίχο αυτόν η λοιπή εξωκοινοβουλευτική «αριστερά» από την ΛΑΕ και την Πλεύση μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μαλλιοτραβιέται και να ξεκατινιάζεται για το τίποτα.

Κωμικοτραγικό το όλο σκηνικό, αφού από ό,τι φαίνεται όλου από τα Lidl είναι.

Εδώ λοιπόν στην Εσπερία, Πιτσιρίκο, έχει πολύ κρύο και χιόνι.

Η θερμοκρασία σταθερά κάτω από το μηδέν και τα βράδια πέφτει ακόμα και στους μείον δέκα.

Την μέρα βγαίνει ήλιος και ο ουρανός είναι καθαρός.

Υπάρχουν παρέες –συχνά από διάφορες εθνικότητες– και διασκεδάζουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Μη φανταστείς, βέβαια, τίποτα τρελά ξεφαντώματα. Όλα με μέτρο.

Με μέτρο και οι Έλληνες. Λίγοι και εκλεκτοί.

Μας σώζει και το γεγονός ότι περιβαλλόμαστε από χιλιάδες Ελβετούς.

Να δεις που σε λίγο καιρό δεν θα μπορώ ούτε να διανοηθώ το πως είναι να ζει κανείς αναμεσά σε εκατομμύρια Έλληνες. Αρχαίους και χριστιανούς, σύμφωνα με την μυθολογία της φυλής.

Τα συνεχόμενα καραγκιοζιλίκια με έκαναν να αποφασίσω πως δεν πρόκειται να χάσω ξανά τις καλοκαιρινές μου διακοπές στο Ελλάντα.

Πότε θα μιλάω με την οικογένεια αγγλικά και πότε γερμανικά.

Μετά θα σωπαίνω και θα περιμένω να δω τις αντιδράσεις.

Στην πρώτη μαλακία που θα ακούω, θα αρχίσω το μπινελίκι σε άπταιστα πειραιώτικα.

Θα τραβώ και βίντεο την σκηνή με το κινητό.

Και θα πέφτουν τα στοιχήματα.

Πώς θα αντιδρούν οι θαυμαστές του Ψώρρα απέναντι σε κάποιον που τους βρίζει σαν Έλληνας αλλά τους πληρώνει σαν Ευρωπαίος;

Φιλιά πολλά

Ηλίας

Υ.Γ. Φτιάχνουν τα πράγματα σιγά-σιγά και ίσως καταφέρω να φτιάξω το δωμάτιο που λέγαμε. Να έρθεις εδώ να αναπνεύσεις τον ζωογόνο αέρα της περιοχής μας.

(Αγαπητέ Ηλία, όλη η Ελλάδα είναι από τα Lidl. Τα θέματα της επικαιρότητας -και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται- δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως η χώρα είναι πέρα και από την γελοιότητα. Ηλία, εγώ κάθε καλοκαίρι κάνω τον τουρίστα στην Ελλάδα. Μιλάω σε όλους αγγλικά και μαζεύω αντιδράσεις. Είναι απολαυστικό. Το πιο αστείο είναι το τι λένε οι Έλληνες μεταξύ τους για τους ξένους, όταν νομίζουν πως δεν καταλαβαίνουν τι λένε. Αυτό θα πρέπει να το κάνω κείμενο μια μέρα. Ηλία μου, να το φτιάξεις το σπίτι -και το δωμάτιο που θα με φιλοξενήσεις- γιατί εδώ δεν παλεύεται πια η κατάσταση. Θα με ποτίσει η ηλιθιότητα και είναι κρίμα. Να είσαι καλά, Ηλία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.