Έλληνες, να μην κάνουμε πάλι το ίδιο λάθος!

Επειδή οι Έλληνες κάνουμε συνέχεια λάθη -εδώ και πολλά χρόνια-, θέλω να προλάβω ακόμα μια γκάφα που φαίνεται ότι πάμε να κάνουμε.

Πολλοί Έλληνες πιστεύουν πως πρέπει να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα.

Λάθος. Δεν πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές στην Ελλάδα.

Οι Γερμανοί ψηφίζουν τον Σεπτέμβριο.

Πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις γερμανικές εκλογές, να δούμε το αποτέλεσμα, και να κάνουμε μετά εκλογές, ώστε να ψηφίσουμε ανάλογα.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο πως η Άνγκελα Μέρκελ και το CDU θα είναι οι νικητές των γερμανικών εκλογών.

Ο Μάρτιν Σουλτς και το SPD ανεβαίνουν ραγδαία στις δημοσκοπήσεις.

Μπορεί ο Μάρτιν Σουλτς να είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν ξέρουμε αν ο Σουλτς και οι σοσιαλδημοκράτες θα πάνε σε μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό με το δεξιό κόμμα της Μέρκελ ή αν θα συνεργαστούν στην κυβέρνηση με αριστερά κόμματα.

Ο Μάρτιν Σουλτς και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πάνε σε αριστερό κυβερνητικό σχηματισμό με το Die Linke και τους Πράσινους.

Εμείς δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να εξαγριώσουμε πάλι τους Γερμανούς.

Αν στην Γερμανία υπάρξει κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, θα πάμε σε εκλογές και θα ψηφίσουμε δαγκωτό Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία.

Αν στην Γερμανία υπάρξει κεντροαριστερός κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών με το Die Linke και τους Πράσινους, πάμε όλοι και βγάζουμε Τσίπρα με τα μπούνια.

Πήγαν οι Έλληνες σαν τα ζώα και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Γερμανία είχε καγκελάριο από την Δεξιά.

Μην κάνετε τώρα το λάθος να πάτε να ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία, ενώ η Γερμανία θα έχει ψηφίσει Αριστερά.

Πρώτα να δούμε τι κυβέρνηση θα βγάλουν οι Γερμανοί στις εκλογές, και μετά να πάμε να ψηφίσουμε ανάλογα.

Θα παρεξηγηθούν -και με το δίκιο τους- οι Γερμανοί αν όταν αυτοί ψηφίζουν Δεξιά εμείς ψηφίζουμε Αριστερά, και όταν αυτοί ψηφίζουν Αριστερά εμείς ψηφίζουμε Δεξιά.

Δεν γίνεται να σου πετάει ο Γερμανός Μέρκελ κι εσύ να του πετάς Τσίπρα, και μετά να ετοιμάζεται ο Γερμανός να σου πετάξει Σουλτς κι εσύ να πηγαίνεις και να του πετάς Μητσοτάκη.

Πρέπει να συντονιστούμε επιτέλους με τους Γερμανούς.

Πρέπει να τους δείξουμε σεβασμό.

(Στην γερμανική ταινία “Look who’s back”, ο Χίτλερ επιστρέφει στη σημερινή Γερμανία και πιάνει κουβέντα με τους περαστικούς. Κάποια στιγμή τον ρωτάει κάποιος με ποιο γερμανικό κόμμα θα συνεργαζόταν σήμερα και ο Χίτλερ απαντάει “με τους Πράσινους”. Όχι, επειδή κάποιοι νομίζουν πως οι Γερμανοί δεν έχουν χιούμορ. Έχουν τρελό χιούμορ οι Γερμανοί. Και κάνουν και καλό κρεβάτι. Οι Έλληνες πια το ξέρουν.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.