Αλέξη, χώρισέ την

Φίλε Πιτσιρίκο,
Έχω έναν γνωστό που τον λένε Αλέξη. Κάποτε ήταν φίλος, ή έτσι νόμιζα τουλάχιστον. Ο Αλέξης που λες έχει μία σχέση, με μία κοπέλα. Που την λένε Ευρώπη. Είναι χρόνια μαζί και έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ να σώσουν τη σχέση τους. Εκείνος δηλαδή περισσότερο. Τι θυσίες έχει κάνει ο καημένος ο Αλέξης για να είναι μαζί με την Ευρώπη δεν λέγονται.

Άλλαξε τα όνειρά του, τις αρχές του, τις αξίες του μόνο και μόνο για να καταφέρει να είναι μαζί της.

Πρόδωσε φίλους, οικογένεια και ό,τι ιερό και όσιο υπάρχει για να καταφέρει να την πείσει ότι αξίζει να είναι μαζί της.

Ότι είναι ισάξιός της και μπορεί να παρέχει στη σχέση τους αυτά που εκείνη ζητάει.

Ότι δεν της πέφτει λίγος δηλαδή.

Και φυσικά εκείνη ζητάει όλο και περισσότερα.

Και ο Αλέξης δεν έχει πλέον να δώσει άλλα. Έδωσε τα ιδεώδή του σε ένα παλιατζή που περνούσε στο δρόμο, πούλησε τον εαυτό του στο παζάρι και ό,τι πήρε της το δωσε κι αυτό.

Πήρε πίσω υποσχέσεις από φίλους και γνωστούς, για να μην τον κακοχαρακτηρίσει εκείνη.

Τους έστησε σε μπαρ και σε εκδρομές, τους πούλησε όταν εκείνοι τον είχαν περισσότερο ανάγκη.

Μόνο εκείνη τον όριζε και τον επηρέαζε. Ό,τι κι αν του λέγανε οι παλιοί του φίλοι, έκανε πώς δεν τα ακούει.

Είχε μόνο εκείνη στο μυαλό του. Εκείνη, και τη σχέση που θα μπορούσαν να έχουν, αν η σχέση τους ήταν η ιδανική.

Όπως δηλαδή αυτός την είχε ονειρευτεί όταν τη γνώρισε. Καμία σχέση με αυτό που αντίκρυσε στο πρώτο ραντεβού.

Δεν τα πηγαίνανε καλά στην αρχή, όχι.

Ξεκίνησε με δύναμη ο Αλέξης τη σχέση τους.

Με τη σιγουριά του άντρα του ανατολίτη, ένιωθε σίγουρος ότι θα τη σκίσει τη γάτα από την αρχή και θα επιβληθεί.

Και θα είναι και μέρα μεσημέρι έλεγε στους φίλους, γελώντας με το χαμογελάκι του άντρα που πάει στο πρώτο ραντεβού και δεν ξέρει αν τον παίρνει να πάρει προφυλακτικά μαζί του.

Δεν του βγήκε όμως. Και βρήκε τοίχο μπροστά του και παγωμάρα. Του κλεισε για ένα καλοκαίρι και τα πόδια της η Ευρώπη, ούτε σεξ ούτε προκαταρκτικά.

Τότε ήταν που ο Αλέξης απευθύνθηκε στους φίλους και γνωστούς. Και τους ρώτησε όλους. Και του είπαν όλοι «παράτησέ τη την τρελή».

Αλλά φοβήθηκε ο Αλέξης. Αν την άφηνε, δεν ήταν σίγουρος ότι όλοι όσοι του είπαν το «παράτα την» θα ήταν αύριο εκεί να του γεμίσουν το ποτήρι στο μπαρ που θα τα πίνει για να την ξεχάσει.

Και τη μοναξιά ο Αλέξης δεν την μπορεί.

Κι έτσι υπέκυψε. Έδωσε και τη ψυχή του, όση του είχε απομείνει δηλαδή από τις προηγούμενες δόσεις.

Κι όμως, αυτό δεν έφτασε. Εκείνη ζήτησε και τα βρακιά που ο Αλέξης αγόρασε ένα πρωινό στην Ερμού από κάτι καλάθια. Της τα δωσε κι αυτά, ζητώντας συγγνώμη.

Σήμερα η σχέση τους έχει τελειώσει. Του το λένε όλοι. Γνωστοί, φίλοι και εχθροί.

Μέχρι και μία θειά του από την Αμερική, τρελή που βάφει το μαλλί της κομοδινί, που του στέλνει κανά πουκάμισο χαβανέζικο κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, του είπε ότι αυτή η γυναίκα δεν είναι για σένα.

Ο Αλέξης όμως δεν το βλέπει.

Ελπίζει ακόμα να την αλλάξει, λέει.

Ελπίζει, λέει, ότι υπάρχουν φίλοι εκεί έξω που θα τον στηρίξουν και θα πείσουν την Ευρώπη να αλλάξει μυαλά. Και να γίνει η γυναίκα που πάντα ο Αλέξης ονειρευόταν.

Ο Αλέξης λέει ψέμματα σε όλους.

Ο Αλέξης ξέρει την αλήθεια. Την έχει καταλάβει εδώ και καιρό. Απλά δεν θέλει να πάρει την απόφαση να χωρίσουν. Δεν θέλει να είναι αυτός που θα της πει να χωρίσουν. Δεν μπορεί να σηκώσει την ευθύνη του χωρισμού. Περιμένει να τον διώξει εκείνη. Για να μην του πει κανένας αύριο «εσύ φταις που χωρίσατε».

Κι ας ξέρει πια και ο ίδιος ότι εκείνη η Ευρώπη που πίστευε ότι θα συναντήσει στο πρώτο ραντεβού δεν υπήρξε στην πραγματικότητα ποτέ.

Δεν το παραδέχεται ούτε στον ίδιο του τον εαυτό, αλλά η σχέση τους έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Έχουν χωρίσει αλλά δεν το λένε ο ένας στον άλλον.

Και καλά η Ευρώπη, δεν τη χάλασε. Το γκομενάκι το έχει πιασμένο, την βγάζει τις βόλτες της, της στέκεται όταν εκείνη έχει περίοδο και θέλει σοκολάτες και αγκαλιές. Γιατί να τον αφήσει;

Ο Αλέξης πρέπει να της πει το «Χωρίζουμε». Αν εκείνος δεν το πάρει απόφαση, εκείνη ποτέ δεν θα τον διώξει. Έτσι είναι οι γυναίκες. Κι ο Αλέξης πρέπει να πάψει να είναι άντρας μαϊμού.

Δεν χρειάζεται να πιάσει το επόμενο κλαδί πριν αφήσει αυτό που ήδη κρατάει. Βασικά, δεν προλαβαίνει. Το κλαδί έχει ήδη σπάσει.

Εμείς είπαμε στον Αλέξη να τη χωρίσει. Δεν έχει σημασία αν το επόμενο βράδυ θα είναι δίπλα σου όλοι όσοι εσύ θεωρείς φίλους.

Σημασία έχει να είναι λίγοι και καλοί, εκείνοι που πραγματικά σε θεωρούν φίλο. Οι πολλοί ποτέ δεν σε στηρίζουν, εκτός κι αν έχουν κάτι να κερδίσουν.

Αλέξη, χώρισέ την.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.

Καλή πατρίδα σε όλους τους χωρισμένους, συνειδητοποιημένους και μη.

Γεια σου φίλε Πιτσιρίκο!

Κωνσταντίνος

Υ.Γ. Πιτσιρίκο πιάσε θέση καλή και κράτα μας και εμάς καμία. Φέρνουμε τα ποπ κορν και τις κόκες. Η κατεδάφιση ξεκινάει σε λίγο.

(Αγαπητέ φίλε, η κοπέλα του Αλέξη είναι άρρωστη και πεθαίνει. Ο Αλέξης το ξέρει και δεν θέλει να την αφήσει τώρα που είναι βαριά άρρωστη, γιατί θα το έχει βάρος στη συνείδησή του· εντάξει, ο Αλέξης έχει το μυαλό του και στην διαθήκη της. Βέβαια, η κοπέλα του Αλέξη θα μας πεθάνει όλους μέχρι να τα τινάξει. Τελικά, θα τα κακαρώσει και θα κάνουμε πάρτι από τη χαρά μας. Εγώ είμαι έτοιμος για το πάρτι. Πλησιάζει. Να είστε καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.