Ο Φριτς

Φίλε Πιτσιρίκο,
διαβάζοντας το τρομακτικά σωστό άρθρο του Ηλία “Ήταν κάποτε μια χώρα” μου ήρθε στο μυαλό μια κουβέντα που είχα πριν τις δεύτερες εκλογές που νίκησε ο Τσίπρας, τον Σεπτέμβριο του 2015, με έναν από τους ιδιοκτήτες της εταιρίας που δουλεύω.

Δουλεύω στο Βερολίνο και ο επενδυτής είναι Γερμανός.

Φ: Νίκος, πάλι εκλογές έχετε στην Ελλάδα ε;

Ν: Ναι Φριτς (όνομα προϊόν φαντασίας).

Φ: Και πώς τα βλέπεις; Θα βγει ο Τσίπρας;

Ν: Μάλλον Φριτς.

Φ: (μπλα, μπλα και αναλύσεις με ολίγη συμπόνια)

Φ: Γενικά, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα Νίκο. Πραγματικά, το θέμα το έχουν χειριστεί τραγικά η Ευρώπη και το ΔΝΤ. Και οι Έλληνες είναι φοβερό πως αντέχουν μια τέτοια διαδικασία.

Ν: (από μέσα μου:) Τι μου λες τώρα ρε Φριτς.. Άντε να φεύγεις, να κάνουμε και καμιά δουλειά.

Φ: Βέβαια, η Γερμανία πρέπει να ευγνωμονεί την Ελλάδα κάθε μέρα.

Ν: Τι εννοείς Φριτς;

Φ: Νίκος, με την Ελλάδα σε κρίση τόσα χρόνια το ευρώ μένει κοντά στο δολάριο και έχουμε ξεσκιστεί στις εξαγωγές. Το εμπορικό ισοζύγιό μας είναι καλύτερα από ποτέ. Με το μάρκο δεν θα μπορούσαμε ποτέ ούτε να ονειρευτούμε μια τέτοια κατάσταση. Αν κρατήσει αυτή η ευρωπαϊκή κρίση ακόμα μερικά χρόνια, θα μαζέψουμε εδώ στη Γερμανία ότι έχει και δεν έχει η Ευρώπη.

Ν: Φριτς, δεν έμαθα κάτι νέο από αυτά που μου λες, αλλά μου κάνει εντύπωση να το λες έτσι ευθέως. Ειδικά, κάποιος όπως εσύ.

Φ: Είναι η αλήθεια.

Αυτά φίλε Πιτσιρίκο.

Χαιρετισμούς από το Βερολίνο,

Νίκος

(Αγαπητέ Νίκο, αυτή είναι η αλήθεια αλλά αφενός οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι ξεπουλημένες και αφετέρου οι Έλληνες είναι για τα μπάζα. Το αστείο είναι πως, όταν η κυβέρνηση Τραμπ λέει το προφανές, ότι δηλαδή το ευρώ είναι ένα έμμεσο γερμανικό μάρκο για να γίνει ζάπλουτη μόνο η Γερμανία -αυτό δηλαδή που ξέρουμε όλοι-, και αναγκάζεται η Μέρκελ να παραδεχτεί πως υπάρχει ένα πρόβλημα με το ευρώ, υπάρχουν Έλληνες που λένε ακόμα πως το ευρώ είναι σωτηρία για την Ελλάδα. Τι να πεις; Δεν λές τίποτα γιατί η συναναστροφή με ηλίθιους μπορεί να σε κάνει ηλίθιο. Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.