Η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης

Θα έχετε ακούσει όλοι, βέβαια, πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης ή στον στενό πυρήνα της Ευρώπης.

Ακούγεται επί δεκαετίες αυτή η φράση από διάφορα στόματα.

Μόλις χτες την είπαν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπορεί η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες να κάνουν ευθέως πια λόγο για Ευρωπαϊκή Ένωση πολλών ταχυτήτων αλλά η Ελλάδα θα παραμείνει στον πυρήνα της Ευρώπης· γιατί έτσι αποφάσισε η Ελλάδα.

Η χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη Ελλάδα, η Ελλάδα με την τεράστια ανεργία, η Ελλάδα με το τεράστιο δημόσιο χρέος, με το τεράστιο ιδιωτικό χρέος -και με άλλα …τεράστια πράγματα- θα παραμείνει στον πυρήνα της Ευρώπης.

Ναι, κι εγώ είμαι ο Ντοστογιέφσκι.

Ένας τρόπος υπάρχει να βρεθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης:

Να μεταφερθεί.

Αν η Ελλάδα μεταφερθεί στη θέση της Ελβετίας, θα βρεθεί στον πυρήνα της Ευρώπης.

Βέβαια, υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος να παραμείνει η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης.

Αν οι Έλληνες συνεχίσουν να εγκαταλείπουν την Ελλάδα και να μεταναστεύουν στην Γερμανία, η Ελλάδα θα βρεθεί στον πυρήνα της Ευρώπης.

Εντάξει, όχι η Ελλάδα, οι Έλληνες.

Προφανώς, αυτό είναι το σχέδιο.

Να φύγουν οι Έλληνες από την Ελλάδα, να μεταναστεύσουν στην Γερμανία και να παραμείνουν στον πυρήνα της Ευρώπης.

Μια χαρά το πάμε.

Αν ο στόχος είναι οι Έλληνες μετανάστες στην Γερμανία να ξεπεράσουν τους Τούρκους μετανάστες στην Γερμανία, είμαστε σε καλό δρόμο και μπορούμε να το πετύχουμε.

Και τότε θα εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.