Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει μεταναστεύσει

Καταδικαστική για την Ελλάδα ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της Μανωλάδας το 2013.

Οι 42 μετανάστες από το Μπαγκλαντές προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφού η ελληνική Δικαιοσύνη είχε αθωώσει, ομόφωνα, τον επιχειρηματία -και ιδιοκτήτη της έκτασης-, καθώς και έναν ακόμη κατηγορούμενο, ενώ είχε επιβάλει στους άλλους δυο κατηγορούμενους καθείρξεις δεκατεσσάρων και επτά ετών, αντίστοιχα.

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για σαφή παράβαση της απαγόρευσης της καταναγκαστικής εργασίας, ενώ αναφέρεται ότι το ελληνικό κράτος απέτυχε τόσο να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις και να προστατεύσει τα θύματα όσο και να πραγματοποιήσει αποτελεσματική έρευνα για τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

Είναι μια ακόμα σφαλιάρα για την ελληνική Δικαιοσύνη και για το ελληνικό προτεκτοράτο αλλά την αποζημίωση των 16 χιλιάδων ευρώ για κάθε μετανάστη που συμμετείχε στη διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου, των 12.000 ευρώ για τους υπολοίπους προσφεύγοντες για το σύνολο των βλαβών που τους προκλήθηκαν και τα 4.363 ευρώ συνολικά για τα δικαστικά έξοδα θα τα πληρώσουμε εμείς.

Η ανύπαρκτη ελληνική Δικαιοσύνη -εφτά χρόνια μετά την χωρίς υπεύθυνους χρεοκοπία της χώρας- συνεχίζει να πληρώνεται πολύ ακριβά από τους Έλληνες.

Από τους Έλληνες πληρώνονται και οι ανύπαρκτοι Έλληνες δικαστές αλλά να θυμίσω πως οι δικαστές δίκαζαν και επί χούντας.

Είναι οι Έλληνες δικαστές που απειλούν να καταδικάσουν σε ισόβια τον Τάσο Θεοφίλου, αν και κανένας μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε, οπότε μπορεί κάποια στιγμή και ο Θεοφίλου να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .

Ο Τάσος Θεοφίλου μπορεί να φάει ισόβια μόνο και μόνο λόγω των πεποιθήσεών του.

Από τα ελληνικά δικαστήρια, όχι από τα ευρωπαϊκά.

Μένουμε Ευρώπη αλλά η Ελλάδα θυμίζει την Ελλάδα της δεκαετίας του ’50 και του ’60, την Ελλάδα με τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

Μετά κάποιοι θυμώνουν, όταν τους λες πως η μόνη λύση είναι η μετανάστευση.

Μα έχει μεταναστεύσει και η Δικαιοσύνη από τη χώρα μας.

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει μεταναστεύσει στο Στρασβούργο.

Εκεί βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

(Για μια ακόμα φορά: Με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς Δικαιοσύνη είμαστε καταδικασμένοι. Ρωτήστε και τους εργάτες-μετανάστες από το Μπαγκλαντές.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.