Θα συμμετάσχω στο Naxos Trail Race

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, αποφάσισα να πάρω μέρος στο Naxos Trail Race που θα γίνει, βέβαια, στη Νάξο στις 30 Απριλίου.

Έχω σκουριάσει λίγο αυτό το χειμώνα και πρέπει να τρέξω καμιά 25αριά χιλιόμετρα στη Νάξο, ώστε να μπορώ να αράξω και να σαπίσω μετά όλο το καλοκαίρι κάτω από τα αρμυρίκια στη νότια Κρήτη.

Αρχικά σκέφτηκα να πάρω μέρος στο Dionysos Race -που είναι μόνο 10 χιλιόμετρα- αλλά μετά σκέφτηκα πως αυτό είναι παιδικό, οπότε δήλωσα συμμετοχή στο Apollon Race που είναι 25 χιλιόμετρα.

Βέβαια, η εκκίνηση γίνεται στην Ποταμιά, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος ο Γιάννης να έχει φτιάξει τίποτα κρασάτους κόκορες και να πέσω εγώ με τα μούτρα και να χάσω την εκκίνηση αλλά θα τους προλάβω μετά γιατί ξέρω όλα τα μυστικά μονοπάτια στη Νάξο και φαντάζομαι τη φάτσα των άλλων συμμετεχόντων, όταν θα με δουν να τους περιμένω στον τερματισμό.

Πρέπει να περάσω σφαίρα και από το Χαλκί να φάω το διάσημο γαλακτομπούρεκο -που το έχει φάει και ο Σάκης Ρουβάς- και να κάνω και μια στάση στο καφέ της Χριστίνας να πιω ένα διπλό καπουτσίνο να στανιάρω.

Εντάξει, αν έχει πολύ καλή μέρα, μπορεί να κατέβω τρέχοντας μέχρι το Αλυκό για να ρίξω μια βουτιά γιατί είναι αδύνατον να αντισταθώ στην θάλασσα, ενώ θα έχει ανοίξει και η Αξιώτισσα, οπότε θα πεταχτώ τρέχοντας και μέχρι το Καστράκι για να χαιρετήσω τον Γιάννη και τη Σοφία, και να σαβουρώσω όλα αυτά τα ωραία φαγητά που φτιάχνουν με τα χεράκια τους.

Την επόμενη μέρα, την Πρωτομαγιά, οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει πεζοπορία μέχρι την κορυφή του Ζα.

Θα ξεκινήσουμε από την Αγία Μαρίνα στον Δανακό αλλά εγώ θα κόψω μέσα από κάτι υπόγειες στοές -που ενώνουν την Πορτάρα με το μαντείο των Δελφών-, θα φτάσω στην κορυφή του Ζα μέσα σε δέκα λεπτά και θα κόψω έναν υπνάκο, περιμένοντας τους άλλους που θα φτάσουν κατάκοποι.

Προετοιμάζομαι πολύ σκληρά για το Naxos Trail Race.

Ήδη, βρίσκομαι στην Κένυα και προπονούμαι σε υψόμετρο μαζί με τους Κενυάτες πρωταθλητές, ώστε να είμαι σε τρελή φόρμα στις 30 Απριλίου στη Νάξο.

Άντε, θα τα πούμε στη Νάξο στις 29 Απριλίου.

Εσείς θα βλέπετε την πλάτη μου, καθώς θα πετάω πάνω στα όμορφα κατσάβραχα της Νάξου.

Συμμετοχή δηλώνετε εδώ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.