Και η Ελλάδα, κύριε;

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει απασφαλίσει -ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία- τα βάζει με την Γερμανία και απειλεί την Ολλανδία, αλλά η Ελλάδα είναι γείτονας της Τουρκίας.

Η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και οι δηλώσεις του Ερντογάν και Τούρκων αξιωματούχων δεν είναι άσχετες με την αδύναμη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.

Ο Ερντογάν βλέπει την Ελλάδα να βρίσκεται στον έβδομο χρόνο από την χρεοκοπία, να έχει διαλυθεί, οι πολίτες της να την εγκαταλείπουν, οι “εταίροι” της να την ξεσκίζουν συστηματικά, και του ανοίγει η όρεξη.

Θεωρητικά, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από την Τουρκία, αφού η Ελλάδα είναι πια και επίσημα προτεκτοράτο της Γερμανίας.

Η Γερμανία μάλλον δεν θα είχε πρόβλημα να χάσει ένα μέρος της περιουσίας της στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι ο Ερντογάν δεν θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες.

Βέβαια, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Γερμανία θα κάνει σκληρά διαβήματα στην Άγκυρα αλλά θα σταματήσει εκεί.

Μάταια, οι δεξιοί και αριστεροί μενουμευρώπηδες θα περιμένουν τους Γερμανούς στρατιώτες να υπερασπιστούν τα σύνορα της πατρίδας τους, της Ευρώπης.

Αλήθεια, ποιο είναι το σχέδιο της Ελλάδας στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο ή κάποιο “ατύχημα” με την Τουρκία στο Αιγαίο;

Υποθέτω πως θα είναι το ίδιο σχέδιο με το σχέδιο για να ξεφύγει η χώρα από την χρεοκοπία.

Δηλαδή, δεν υπάρχει σχέδιο.

Θα περιμένουμε να περάσουν τα χρόνια, για να φύγουν οι Τούρκοι -όπως και το χρέος- μόνοι τους.

Το κάναμε και στην Κύπρο αλλά οι Τούρκοι είναι ακόμα εκεί. Πού θα πάει όμως, θα βαρεθούν και θα φύγουν.

Οι δηλώσεις πατριωτικής μαγκιάς του Πάνου Καμμένου δεν πείθουν κανέναν -ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Τουρκία-, γιατί ο Καμμένος δεν έχει κάνει τίποτα από όσα έλεγε ότι θα κάνει και αποδείχτηκε πολιτικός απατεώνας, αφού έκανε ακριβώς τα αντίθετα από όσα έλεγε.

Ό,τι ισχύει για τον Πάνο Καμμένο, ισχύει και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι είναι εντελώς διακοσμητικοί και δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Όσο για τον ελληνικό στρατό, υποθέτω πως θα είναι σε τόσο καλή κατάσταση, όπως και όλα τα υπόλοιπα στη χώρα.

Εκτός αν κάποιος πιστεύει πως μια χώρα έχει χρεοκοπήσει και έχει διαλυθεί, και ο στρατός της είναι υποδειγματικός.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως σήμερα οι Έλληνες δεν έχουν και ιδιαίτερο λόγο να υπερασπιστούν την Ελλάδα.

Η Ελλάδα χάθηκε. Πριν έρθουν οι Τούρκοι.

Οι πολίτες στα προτεκτοράτα δεν πολεμάνε. Δεν έχουν λόγο.

Στα προτεκτοράτα, οι πολίτες φεύγουν ή μένουν και κοιτάνε την πάρτη τους.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο -όπου γεωπολιτικά γίνεται ο κακός χαμός και οι πάντες έχουν λύσει το ζωνάρι-, η Ελλάδα είναι εξαιρετικά αδύναμη.

Όσοι κατάφεραν με τις πολιτικές απάτες δεκαετιών να διαλύσουν τη χώρα και να την μετατρέψουν σε ένα ανέκδοτο, έχουν τεράστιες ευθύνες.

Χρέος τους ήταν η χώρα να ευημερεί και ο στρατός της να είναι αξιόμαχος.

Χρεοκόπησαν τη χώρα και ο εξοπλισμός του στρατού της ήταν για να παίρνουν μίζες οι ίδιοι.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε στους πολιτικούς την βεβαιότητα -που την μετέδωσαν και στους πολίτες- πως η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν και πως, αν κάποιος τολμήσει να την απειλήσει, θα καθαρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Θεωρητικά, η Ελλάδα δεν κινδύνευε και με χρεοκοπία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά είναι ήδη εφτά χρόνια χρεοκοπημένη, και όλοι έχουμε διαπιστώσει την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων “εταίρων” προς την Ελλάδα.

Σε Έλληνες πολιτικούς και πολίτες ξέφυγε το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην πηγαίνει για ολοκλήρωση αλλά για διάλυση, όπως φαίνεται ότι πάει τώρα.

Σε αυτόν τον άγριο κόσμο, κάνεις συμμαχίες αλλα φροντίζεις να είσαι όσο πιο ισχυρός μπορείς, για να μην χρειαστεί να αποδείξεις την δύναμή σου αλλά να αποτρέψεις τους αντιπάλους από το να σου επιτεθούν.

Κανείς δεν θα σε προστατεύσει αν δεν προστατεύσεις εσύ τον εαυτό σου.

Οι Έλληνες ζουν το τέλος των ψευδαισθήσεων και -επειδή αρνούνται επίμονα την πραγματικότητα- μπορεί να χρειαστεί ένα ακόμα μεγαλύτερο σοκ, για να αντιληφθούν τι ακριβώς έχει συμβεί στην Ελλάδα.

Εύχομαι να μην χρειαστεί.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.