Οι Έλληνες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Έλληνες

Σοκάρουν οι απαντήσεις των πολιτών στην τελευταία έρευνα της Κάπα Research για το πόσο εμπιστεύονται τους θεσμούς στη χώρα μας αλλά δεν πρέπει να δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία στο τι λένε οι Έλληνες γιατί τους έχουν πάρει τη χώρα και η γνώμη τους δεν μετράει.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται καθόλου τα κόμματα, τα ΜΜΕ και τα συνδικάτα, οπότε είναι απορεί κάποιος γιατί δεν φροντίζουν να φτιάξουν άλλα κόμματα, άλλα ΜΜΕ και άλλα συνδικάτα.

Από ανθρώπους φτιάχνονται και τα κόμματα, και τα ΜΜΕ και τα συνδικάτα.

Συνηθίζεται μάλιστα σε κάθε χώρα να τα φτιάχνουν οι κάτοικοι της χώρας. Δηλαδή, στην Ελλάδα οι Έλληνες.

Επίσης, αφού οι Έλληνες εμπιστεύονται σε ποσοστό 5,5% τα κόμματα και σε ποσοστό 6,5% τα ΜΜΕ, ποιοι είναι όλοι αυτοί που ψηφίζουν τα κόμματα και παρακολουθούν τα ΜΜΕ;

Μήπως είναι Αρειανοί; Μήπως είναι ξένοι πράκτορες;

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται ούτε την Δικαιοσύνη, ούτε την Εκκλησία, ούτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μια σχετική εμπιστοσύνη υπάρχει στον Στρατό -πεσμένη κι αυτή σε σχέση με το παρελθόν- αλλά ο Στρατός παίρνει εντολές από τους πολιτικούς -τους οποίους οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται-, οπότε καταλαβαίνουμε πως οι Έλληνες δεν ξέρουν τι τους γίνεται και απαντάνε ό,τι να ‘ναι.

Οι θεσμοί που έχουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων είναι το Survivor, η Eurovision και το Champions League.

Είναι προφανές -από τα αποτελέσματα της έρευνας- πως οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται κανέναν θεσμό γιατί ξέρουν πως σε αυτούς τους θεσμούς υπάρχουν Έλληνες.

Δηλαδή, οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες και καλά κάνουν.

Επίσης, οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τους εαυτούς τους γιατί κι αυτοί Έλληνες είναι και δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι έναν Έλληνα ακόμα κι αν είσαι εσύ.

Πάντως, δεν είναι να έχεις καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις έρευνες γιατί κι αυτές Έλληνες τις κάνουν.

(Σύμφωνα με άλλη έρευνα, οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας και τρεις στους δέκα πιστεύουν πως μας ψεκάζουν, λες και δεν είμαστε από μόνοι μας αρκετά άβουλοι, χαζοί και εθελόδουλοι, και χρειαζόμαστε συνωμοσίες και ψέκασμα για να γίνουμε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.