Ο Survivor

Φίλε μου Πιτσιρίκο, βλέπω συνέχεια τον τελευταίο καιρό στα social media φωτογραφίες του Πάνου Κατακαμμένου, ντυμένου στο χακί. Σαν τον Κινγκ Κονγκ φαντάρος είναι ο κακομοίρης αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Από πού κι ως πού, με στολή παραλλαγής ο βόϊδαρος αυτός;

Υπουργός άμυνας –δυστυχώς– είναι.

Δεν είναι ούτε ταξίαρχος ούτε στρατηγός των ειδικών δυνάμεων.

Άσε που δεν θα τον παίρνανε ποτέ στις ειδικές δυνάμεις για πρακτικούς λόγους.

Φαντάσου πχ να γινόταν καμία αεροαποβατική επιχείρηση και να σκάγανε μύτη από τον ουρανό δύο μεταγωγικά ελικόπτερα.

Στο ένα οι 25 καταδρομείς και στο άλλο ο διοικητής Κατακαμμένος και ο πιλότος του ελικοπτέρου. Κανείς άλλος δεν θα χωρούσε εκεί μέσα.

Τι να πίνει στα αλήθεια ο κερατάς και την έχει δει ο «στρουμπουλός Ράμπο Νο-111»;

Με στρατιωτάκια παίζει ακόμα τα βράδια που επιστρέφει στο σπίτι του;

Το φοβερό πάντως είναι πως η εικόνα του Πάνου Κατακαμένου με τα χακί αντιμετωπίζεται ως κάτι σχεδόν φυσιολογικό.

Άντε πού και πού και παλιότερα καμία πλακίτσα κι αυτό είναι όλο.

Ειλικρινά, αν δεν ήξερα πως ο Κατακαμμένος είναι ένας σιχαμένος καιροσκόπος πολιτικάντης που ξεπουλάει τα πάντα για την καρέκλα, θα συμφωνούσα με τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων πως είναι επικίνδυνος.

Ένας ακόμα επικίνδυνος κρετίνος.

Πάντως, δεν θα ήταν καθόλου περίεργο –όταν με το καλό ολοκληρώσει την πολιτική του καριέρα- να δούμε τον Πάνο τον Κατακαμμένο να πρωταγωνιστεί σε κανένα Survivor.

Και ολόκληρη την Ελλάδα να στήνεται μπροστά στις τηλεοράσεις για να παρακολουθεί τα κατορθώματα του μπούλη, ενώ υπογράφεται το δέκατο πέμπτο μνημόνιο.

Κι όταν θα ρωτάς τον περιούσιο λαό πόσους έχει πηδήξει στην ζωή του ο Πάνος Κατακαμένος, θα σου απαντάνε χασκογελώντας: «και πού θες να ξέρω εγώ;».

Πολλά φιλιά –ευτυχώς– από την ηλιόλουστη και με 17 βαθμούς κελσίου Εσπερία. Πάω για καφεδάκι στο ποτάμι.

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, ο Πάνος Καμμένος είναι η ζωντανή απόδειξη του πόσο γελοία και ξεπουλημένη είναι η Δεξιά στην Ελλάδα. Αφού υπέγραψε όλα αυτά που ορκιζόταν πως δεν θα υπογράψει, ντύθηκε καταδρομέας με χοληστερίνη και έχει πάρει σβάρνα τα στρατόπεδα να βγάζει φωτογραφίες με αξιωματικούς και φαντάρους. Αυτοί είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να του φέρουν αντίρρηση. Ξέρει ο Καμμένος πως αλλού κινδυνεύει με γιαούρτια. Ηλία, εγώ βλέπω τον Καμμένο, τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη -και τα άλλα παιδιά- και χαίρομαι που δεν είμαι σαν αυτούς. Φαντάζεσαι τη μια και μοναδική φορά που ζεις να είσαι έτσι; Φαντάζεσαι να είσαι σαν τον Καμμένο; Ο Κάμμένος σταύρωνε τους πιλότους μας, για να μην πέσουν. Μεσαίωνας. Ηλία, γιατί να μην θεωρείται φυσιολογικό στην Ελλάδα να κυκλοφορεί ο Καμμένος με στρατιωτικές στολές, όταν θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να γίνεται δεκτό το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους; Όλα φυσιολογικά είναι στην Ελλάδα. Γι’ αυτό δεν θα μείνει σκεπτόμενος άνθρωπος ούτε για δείγμα. Ηλία, πάω κι εγώ για βόλτα. Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.