Την Ελλάδαν θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Έρχεται άλλη μία επέτειος εθνικής γιορτής όπου θα γίνουν άλλη μία φορά τα καθιερωμένα, παρελάσεις, δοξολογίες, δηλώσεις -πλήθος δηλώσεις-, από την “πολιτική ηγεσία”, με στόχο να τονωθεί η εθνική περηφάνεια των χάπατων ιθαγενών και μετά όλοι βουρ στους μπακαλιάρους,τις σκορδαλιές και τα τσίπουρα.

Πάλι θα παρελάσει η “μαθητιώσα νεολαία” -παρεμπιπτόντως, είναι πολύ κλισέ φράση αλλά μου αρέσει-, όπως και ο ελληνικός στρατός για να τιμήσει τους ένδοξους ήρωες προγόνους μας.

Βέβαια όπως έχω πει σε ένα κείμενο που είχε αρκετή ανταπόκριση “τους ήρωες δεν τους τιμάς με παρελάσεις αλλά κρατώντας τη χώρα σου ελεύθερη”.

Και φυσικά, οι ήρωες εκείνοι δεν είχαν καμία σχέση με τους περισσότερους από εμάς, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για να είναι ελεύθερες οι επόμενες γενιές, ενώ εμείς παραδώσαμε τη χώρα.

Από τη μία το “την Ελλάδαν θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες” κι από την άλλη το “η έξοδος από το ευρώ θα είναι η απόλυτη καταστροφή”, που το λέει πλέον η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου -ακόμη και αυτοί που έλεγαν οτι το ευρώ δεν είναι φετίχ-, το λένε οι τραπεζίτες, το λέει ο ΣΕΒ, το λέει το μεγαλύτερο μέρος όσων διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει ένας λαός φτωχοποιημένος, ταλαιπωρημένος, γερασμένος πολύ καθώς η φυγή των νέων σε συνδυασμό με το δημογραφικό πρόβλημα έχει δραματικές επιπτώσεις, αλλά και διαιρεμένος.

Έτσι πολύ εύκολα και απλά τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων, των πολυεθνικών και τα ρέστα θα εφαρμοστούν πλήρως.

Τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα εξαφανίστηκαν, οι μισθοί εξαϋλώθηκαν, η χώρα ξεπουλήθηκε και -συνέπεια όλων αυτών- πάρα πολλοί την εγκαταλείπουν και ίσως καλά κάνουν.

Πιτσιρίκο, με πολλή χαρά και συγκίνηση διάβασα τα όσα έγραψε στο πρόσφατο κείμενο του ο Ηλίας για τα όσα σκοπεύει να πει στην μικρή κόρη του για το 1821, για το 1940 κλπ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που λίγο νιώθουν, αφενός αγαπούν πολύ τα παιδιά, δικά τους αν έχουν, ανίψια, βαφτιστήρια αλλά θα πω μακάρι και όλα τα παιδιά, από την άλλη προβληματίζονται σε τί είδους χώρα θα μεγαλώσουν.

Και πώς θα εξελιχθεί η ζωή τους.

Αλλά αυτή είναι μία άλλη, τεράστια φυσικά συζήτηση.

Τελειώνοντας, θέλω να πω κάτι για την τεράστια -άλλη μία- υποκρισία των πολιτικών όταν τιμούν τους ανάπηρους πολέμου.

Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο.

Ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους και η πολιτεία διαχρονικά τους έχει πεταμένους, με ελάχιστες παροχές που είναι πρόκληση, αν σκεφτεί κανείς τι τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων οι ολιγάρχες, το πολιτικό σύστημα και όλοι οι παρατρεχάμενοι.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, είναι πολύ ωραία φάση οι κάτοικοι του προτεκτοράτου που παρέδωσαν τη χώρα τους να γιορτάζουν την επανάσταση του ’21. Αφού δεν καταλαβαίνουν μόνοι τους πόσο αστείο είναι αυτό, δεν έχει κανένα νόημα να τους το πει κάποιος. Οι πολιτικοί τιμούν ανάπηρους και αγωνιστές για να πάρουν από την δόξα τους. Κανείς δεν υποχρεώνει τους αγωνιστές ή τα μέλη των οικογενειών τους που είναι ακόμα στη ζωή να αποδέχονται αυτές τις “τιμές”. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.