Βοήθεια!

Φίλε μου Πιτσιρίκο,
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, πέρασε τόσος καιρός που έχουμε να τα πούμε. Στο μεσοδιάστημα, ωστόσο, επισκέφθηκα και για λίγες μέρες την Ελλάδα και επιβεβαίωσα τους λόγους που έφυγα.

Μου λείπετε, βέβαια, δε λέω.

Ευτυχώς βλέπω ελληνική τηλεόραση και μπορώ να ενημερωθώ εκτενώς για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα που είναι μείζον ζήτημα προφανώς, αλλά εδώ τα κανάλια της (ολλανδικής) διαπλοκής δεν ασχολούνται.

Επίσης, σήμερα έμαθα ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τώρα με τον Τσίπρα δεν πάνε και πολύ καλά, έχουν συμβεί πράγματα πρωτάκουστα που, εγώ τουλάχιστον, ούτε που τα φανταζόμουν, αλλά εντάξει, εγώ δεν έχω και μεγάλη φαντασία.

Χρειάζομαι λίγη βοήθεια, για να καταλάβω τι είναι αυτά που ακούω.

Λέει οι γιατροί στα νοσοκομεία δεν είναι αρκετοί και οι ασθενείς τοποθετούνται σε ράντζα γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια.

Επίσης, ο δημοσιογράφος ενημέρωσε ότι οι άνθρωποι που έχουν παιδιά, όταν πρόκειται να δώσουν Πανελλήνιες τα στέλνουν, λέει, σε κάτι που ονομάζεται «φροντιστήριο» γιατί το σχολείο δεν επαρκεί.

Ξέρεις εσύ τι είναι αυτό;

Εγώ πρώτη φορά το ακούω· λογικά φταίει το ότι μένω πλέον στο εξωτερικό κι εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Με ΠΑΣΟΚ–ΝΔ δεν υπήρχαν αυτά, Πιτσιρίκο, έχω πέσει από τα σύννεφα, άσε που έχω και άγνωστες λέξεις.

Α, και το κερασάκι στην τούρτα.

Εχθές ενημερώθηκα από συγγενή ότι θα γίνουν προσλήψεις 2.500 αρχαιολόγων, να κάνω αίτηση γιατί ποτέ δεν ξέρεις· μπορεί κάτι να γίνει και τώρα -με το δεύτερο μωρό που έρχεται- προφανώς και θα πρέπει να γυρίσω Ελλάδα.

Δεν περιγράφω άλλο.

Τα φιλιά μου

Ελένη

(Αγαπητή Ελένη, μου έλειψες. Ελένη, οι Έλληνες συνεχίζουν να δουλεύονται μεταξύ τους. Θα πουν οτιδήποτε για να μη συζητήσουν για το έγκλημα της χρεοκοπίας. Γιατί η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε το 2010. Όχι, όλα καλά και θα εκτιναχτεί και το ελατήριο της οικονομίας. Τώρα, πώς θα πάει σε ανάπτυξη η Ελλάδα με τους Έλληνες -όπως εσύ- να την εγκαταλείπουν και να γεννάνε τα παιδάκια τους στο εξωτερικό, δεν μπορώ να το καταλάβω αλλά έτσι θα γίνει. Ελένη, με το καλό. Με έναν πόνο ή και με κανένα. Λυπάμαι που είναι έτσι αλλά η Ολλανδία είναι η ιδανική χώρα, για να μεγαλώσει ένα ζευγάρι Ελλήνων τα παιδιά του. Η Ελλάδα είναι πια καλή μόνο για να γεννήσουν τα παιδιά τους τα χελιδόνια. Και μετά να φύγουν μαζί με τα παιδιά τους. Να είσαι καλά, Ελένη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.