Η Αντζελίνα, ο Τζορτζ και οι τσιγγάνες

Ένα από τα πράγματα που δεν έχει αλλάξει μετά την χρεοκοπία της χώρας είναι ο τρόπος που προσπαθούν να σου πουλήσουν λουλούδια οι τσιγγάνες.

Η όμορφη αθιγγανίς πλησιάζει ένα ζευγάρι με το λουλούδι στο χέρι και της το προσφέρει -τάχα μου-, λέγοντάς της πως είναι ίδια με την Αντζελίνα Τζολί· βέβαια, η τσιγάννα είναι συνήθως δέκα φορές πιο όμορφη από την υποψήφια “πελάτισσα”.

Πάνω που η κοπέλα πάει να συνέλθει από το σοκ, η υπέροχη αθιγγανίς πετάει στον σύντροφο της κοπέλας πως είναι ίδιος με τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις -μετά από τέτοια αποθέωση- είναι να βάλεις τα γέλια.

Και μάλλον θα πάρεις ένα λουλούδι για την φίλη σου. Μην εκθέσεις και τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Παραμονές Χριστουγέννων του 2011 -ή του 2012-, σε ένα καφέ στο Θησείο, ένα αγοράκι μου είπε με φοβερό ύφος “καλά, είσαι φτυστός ο Τζορτζ Κλούνεϊ”, οπότε ξεσκίστηκα στα γέλια και αγόρασα όλα τα λουλούδια που είχε, αν και δεν αγοράζω από παιδιά.

Προφανώς, για να επιμένουν οι τσιγγάνες στην Αντζελίνα Τζολί και στον Τζόρτζ Κλούνεϊ -και με δεδομένο πως οι τσιγγάνοι ξέρουν από ομορφιά-, αυτό σημαίνει πως η Αντζελίνα και ο Τζορτζ είναι τα απόλυτα πρότυπα ομορφιάς.

Θα αναρωτιέται κάποιος γιατί οι τσιγγάνες δεν έλεγαν στους άνδρες πως μοιάζουν με τον Μπραντ Πιτ, αφού αφενός είναι όμορφος και αφετέρου ήταν ζευγάρι με την Αντζελίνα Τζολί.

Οι τσιγγάνες ήξεραν πως μπορεί ο Μπραντ και η Αντζελίνα να χωρίσουν -όπως και έγινε-, οπότε δεν το ρίσκαραν, γιατί μπορεί το ζευγάρι να αντιδρούσε και να μην αγόραζε λουλούδια.

Δηλαδή, βλέπουμε και το εμπορικό δαιμόνιο των τσιγγάνων. Όλα τα έχουν προβλέψει.

Βέβαια, δεν έχουν όλοι οι τσιγγάνοι εμπορικό δαιμόνιο.

Μια μέρα περπατούσα με μια φίλη μου στην Ερμού και μια καλή τσιγγάνα -που δεν θυμάμαι τι πουλούσε- μου είπε “αφού δεν αγοράζεις για σένα, πάρε τουλάχιστον για την κόρη σου”.

Της λέω κι εγώ “α, μου λες ότι είναι κόρη μου και θέλεις να αγοράσω κιόλας! Προτιμάω τις άλλες κυρίες που μου λένε πως μοιάζω με τον Τζορτζ Κλούνεϊ!”.

Το συμπέρασμα από αυτό το κείμενο είναι πως τα πρότυπα γυναικείας και ανδρικής ομορφιάς δεν έχουν αλλάξει.

Η Αντζελίνα και ο Τζορτζ κυριαρχούν ακόμα.

Μόλις οι τσιγγάνες αλλάξουν ρεπερτόριο, θα σας ενημερώσω.

(Επειδή μένω σε μια περιοχή με πολλούς τουρίστες, το αγαπημένο μου είναι, όταν περνάω δίπλα από την τσιγγάνα με τα λουλούδια, να της λέω “είστε πιο όμορφη από την Αντζελίνα Τζολί”. Και συχνά είναι. Επίσης μου αρέσει πολύ να μου λέει η τσιγγάνα “Είσαι φτυστός ο Τζορτζ Κλούνεϊ” και να της λέω “Ποιος είναι αυτός;”)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.