Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανησυχεί για την Ελλάδα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως δεν πρέπει να αφήσουμε τη σημερινή κυβέρνηση να δεσμεύει το μέλλον της χώρας μακροπρόθεσμα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο άνθρωπος που δέσμευσε τη χώρα για πάντα λέει πως δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να δεσμεύει το μέλλον της χώρας.

Ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που, ως υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε την υπαγωγή των ομολόγων της χώρας στο αγγλικό δίκαιο και την απαγόρευση της μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα, με αποτέλεσμα να υποθηκευθεί η χώρα για πάντα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν το πιο μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα μετά την χρεοκοπία της χώρας· βέβαια, και πριν την χρεοκοπία ήταν μοιραίο πρόσωπο.

Είναι να απορείς που όχι μόνο κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο Βενιζέλος αλλά σηκώνει και το δάχτυλο.

Και τι ζητάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Ζητάει εκλογές για το καλό της χώρας.

Βέβαια, δεν ζητάει εκλογές για το καλό της χώρας αλλά επειδή, μετά την προανακριτική για τον Γιάννο Παπαντωνίου, βλέπει πως μπαίνουν στο στόχαστρο κι άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης Σημίτη και του έχει φτάσει το σκατό στην κάλτσα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξέρει πως, αν μείνει εκτός Βουλής, το επόμενο βήμα του θα είναι για το δικαστήριο.

Η μόνη ελπίδα του Ευάγγελου Βενιζέλου -και του Κώστα Σημίτη– είναι να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όχι για το καλό της χώρας -που την ξέσκισαν- αλλά για το δικό τους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.