Μην απεργείτε, μην διαδηλώνετε

Με βαθιά ευρωπαϊκή συνείδηση και στεκόμενος στο ύψος των περιστάσεων, θέλω να καλέσω τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην απεργία και στις διαδηλώσεις κατά της ψήφισης των νέων μέτρων.

Πρέπει όλοι οι Έλληνες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα ψηφίσει τα νέα μέτρα αλλά, αν ήταν αντιπολίτευση, δεν θα τα ψήφιζε.

Επίσης, οι Έλληνες πρέπει να στηρίξουν και την Νέα Δημοκρατία που δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά, αν ήταν κυβέρνηση θα τα ψήφιζε.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τους λαϊκιστές να βάλουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και να την οδηγήσουν στο μεσαίωνα της δραχμής.

Παράλληλα, πρέπει να σκεφτούμε πως -με απεργίες και διαδηλώσεις- χαλάμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η Αθήνα αυτές τις ημέρες είναι γεμάτη από τουρίστες και πρέπει να είμαστε όλοι φρόνιμοι, ήσυχοι και ευχάριστοι, για να κάνουμε την παραμονή τους ευχάριστη και να ψωνίσουν αγαλματάκια και τσολιαδάκια.

Εκατομμύρια τουρίστες ετοιμάζονται να επισκεφτούν την Ελλάδα και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι διαδηλώσεις και απεργίες.

Κάντε λίγο υπομονή και σε καμιά εκατοστή χρόνια, τα Μνημόνια θα είναι παρελθόν, όπως θα είμαστε όλοι μας.

Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο για την ανάπτυξη και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους λαϊκιστές και στο μέτωπο της δραχμής, να βάλουν την χώρα σε περιπέτειες.

Άλλωστε, είτε απεργήσετε και διαδηλώσετε, είτε όχι, τα μέτρα θα ψηφιστούν.

Από αυτή την κυβέρνηση ή από την επόμενη.

(Ήθελα πολύ να το γράψω αυτό το κείμενο.)

 

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.