Ξύλο με χασμουρητά

Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή το 2012, κουβαλώντας τις ελπίδες πολλών ψηφοφόρων της πως θα πλάκωνε στο ξύλο τους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου των δυο κομμάτων που κυβέρνησαν την Ελλάδα επί δεκαετίες.

Πέρασαν πέντε χρόνια μέχρι να χειροδικήσουν στη Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με την επίθεση του Κασιδιάρη στον Δένδια.

Μέχρι σήμερα, οι χρυσαυγίτες έδερναν και δολοφονούσαν πολίτες.

Πολύ χρήσιμη η επίθεση Κασιδιάρη στον Δένδια, τόσο για την Χρυσή Αυγή όσο και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι χρυσαυγίτες καμώνονται ακόμα τους αντισυστημικούς -αν και το σύστημα τους έφτιαξε και τους φούσκωσε- και οι υπόλοιποι καμώνονται τους υπερασπιστές της δημοκρατίας.

Τρομερό πλυντήριο η Χρυσή Αυγή για τα άλλα κόμματα.

Αφού οι χρυσαυγίτες είναι οι φασίστες, όλοι οι υπόλοιποι είναι δημοκράτες.

Η Χρσή Αυγή είναι απειλή για την δημοκρατία, άρα έχουμε δημοκρατία.

Φυσικά, δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα, αφού η Ελλάδα είναι και επίσημα προτεκτοράτο.

Πολύ ωραίο και το τυράκι του αντιφασισμού που -εντελώς τυχαία- ανακαλύφτηκε, αφού η χώρα χρεοκόπησε χωρίς να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία.

Πολύ ωραίο και το ότι οι βουλευτές προσποιούνται πως η Βουλή λειτουργεί και δεν είναι ένα γραφειάκι της Μέρκελ στην Ελλάδα.

Το 2012, με αφορμή την επικείμενη -τότε- είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή, έγραφα:

“Ας μη φοβόμαστε λοιπόν την αλήθεια. Η χρεοκοπία είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Αρκετά κράτησε η φαντασίωση του αμόρφωτου ηλίθιου που είχε δέκα κάρτες και νόμιζε πως είναι ο Ωνάσης στο Μονακό, ενώ, παράλληλα, πίστευε πως το να είσαι Έλληνας είναι πιστοποιητικό αθωότητας και μεγαλείου.”

Πέντε χρόνια μετά, σκέφτομαι πως -μετά την χρεοκοπία- φάνηκε όλη η γύμνια της ελληνικής κοινωνίας.

Βαθιά σάπια.

Και οι αναλύσεις περισσεύουν πια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.