Νέμεσις – Political Correct

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, γίναμε μάντεις κακών;
Κακών ή καλών;
Εδώ έρχεται το Political Correct.

Άμα ρωτήσεις, έξω στην γειτονιά σου, τι γνώμη έχουν για αυτό που συνέβη με τον Παπαδήμο, κανείς δεν θα έχει πέσει από τα σύννεφα για αυτό που συνέβη, όλοι το περίμεναν.

Το επικροτούν;

Κανονικά δεν θα έπρεπε, για να είμαστε και πάλι Political Correct, αλλά αρκετοί θα βρεθούν να το επικροτήσουν για όσα δεινά έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια.

Η φτώχεια, ο πόνος και ο φόβος έχουν φωλιάσει για τα καλά μέσα τους.

Αυτό το πράγμα δεν βαστιέται για πολύ καιρό μέσα σου.

Κάποια στιγμή θα εκραγεί.

Και έγινε.

Και τώρα;

Τώρα ο φόβος αλλάζει πλευρά, και νομίζω ότι πλέον αυτές οι ενέργειες θα έχουν την ανοχή του κόσμου.

Πάλι δεν είμαι Political Correct, αλλά θα μοιάζει σαν Νέμεσις για τον κόσμο εκεί έξω.

Όσο δεν υπάρχει δικαιοσύνη και κάθαρση σε αυτόν τον τόπο -και όσο αυτό το 65% δεν θα έχει τόπο και τρόπο έκφρασης κοινοβουλευτικά και στο δρόμο-, τόσο θα εμφανίζονται αυτόκλητοι σωτήρες για να αποδώσουν, με το δικό τους σκεπτικό, δικαιοσύνη με συνήθως βίαιο τρόπο.

Από την έξω δεξιά μέχρι την έξω αριστερά, πάλι δεν είμαι Political Correct.

Αυτό δεν είναι δημοκρατία.

Όμως, δημοκρατία χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει.

Αυτά τα δυο πάνε παρέα.

Πρώτα να έρθει η δικαιοσύνη και η Δημοκρατία θα αναστηθεί ξανά.

Η δικαιοσύνη είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας.

Οι πολιτικοί και τα κόμματα θα αλωνίζουν και θα καταπατούν το Σύνταγμα, τα δικαιώματα και την ζωή των ανθρώπων.

Όσο δεν επεμβαίνει η δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον νόμο και τους κανόνες της χώρας, τόσο θα βυθιζόμαστε και όλο και περισσότεροι αυτόκλητοι τιμωροί θα εμφανίζονται να την υποκαταστήσουν.

Οπότε ξεκάθαρα η μπάλα ο κλήρος πέφτει στην Δικαιοσύνη.

Για ό,τι συμβεί από «αιδώ» και πέρα, η Ελληνική Δικαιοσύνη φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης, αν δεν προστατεύσει την δημοκρατία.

Αυτό.

Κ.

(Αγπαητέ φίλε, “Δεν γίνεται η Ελλάδα να είναι απόλυτα εξαρτημένη και η Δικαιοσύνη της να είναι ανεξάρτητη”. Και βέβαια, δεν θα ξυπνήσει η Δικαιοσύνη εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία. Τώρα, και οι δικαστές ξέρουν πως είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Δεν παραιτήθηκε κανείς τους, ούτε έθεσαν ποτέ θέμα μη απονομής δικαιοσύνης για την χρεοκοπία της χώρας. Παίρνουν τους μισθούς τους και βγάζουν τον σκασμό. Νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να μαντέψει κάποιος τη συνέχεια. Αλλά να μην την γράψω τη συνέχεια γιατί οι Έλληνες θέλουν να ακούν ευχάριστα νέα. Εγώ δεν έχω ευχάριστα. Με την ευκαιρία, “Νέμεσις” -που γράψατε και βάλατε στον τίτλο- ονομάζεται το σχέδιο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Αν κι εγώ λέω πως η Νέμεσις έχει έρθει ήδη. Αλλιώς. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.