Η Τουρκία στέλνει Τούρκους εφοριακούς σε ελληνικά νησιά

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να στείλει Τούρκους εφοριακούς σε κάποια ελληνικά νησιά, τα οποία ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί πως ανήκουν στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι εφοριακοί εμφανίστηκαν στο Καστελόριζο, στη Χίο και στη Μυτιλήνη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πάνε στην Κω και την Ρόδο.

Η εμφάνιση των Τούρκων εφοριακών προβλημάτισε τους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι σκέφτηκαν πως θα πρέπει να πληρώνουν φόρους και σε Έλληνες και σε Τούρκους εφοριακούς ή να λαδώνουν και τους Έλληνες και τους Τούρκους εφοριακούς.

Γρήγορα οι ανησυχίες των νησιωτών μας εξαφανίστηκαν, αφού οι Τούρκοι εφοριακοί ξεκαθάρισαν πως οι κάτοικοι των νησιών έχουν φορολογική ασυλία και απαλλάσσονται από όλους τους φόρους.

Μάλιστα, οι Τούρκοι εφοριακοί προέτρεψαν τους καταστηματάρχες να μην πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος και τους έπαιρναν τις ταμειακές μηχανές για να μην μπορούν να κόβουν αποδείξεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ένας Τούρκος εφοριακός, θα βάζουν πρόστιμο σε όποιον Έλληνα καταστηματάρχη κόβει αποδείξεις.

Σε κάποια καταστήματα συναντήθηκαν ελεγκτικά συνεργεία της εφορίας και από τις δυο χώρες, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να τα έχουν χαμένα.

Οι Τούρκοι εφοριακοί έδιωχναν τους Έλληνες συναδέλφους τους από τα καταστήματα, ενώ, όταν κάποιοι Έλληνες εφοριακοί αρνήθηκαν να φύγουν, οι Τούρκοι εφοριακοί τους έσπασαν στο ξύλο -παρέα με τους καταστηματάρχες- και τους έστειλαν στο νοσοκομείο.

Οι καταστηματάρχες των νησιών μας είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα να πληρώνουν φόρους στην Τουρκία, αφού δεν θα πληρώνουν τίποτα.

Η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να μειώσει τους φόρους στα νησιά που θέλει η Τουρκία αλλά οι νησιώτες ζητούν να καταργηθούν εντελώς οι φόροι για αυτούς και διαμηνύουν στην κυβέρνηση πως, αν δεν θέλει να πάρουν τα νησιά τους και να πάνε στην Τουρκία, θα πρέπει να τους δίνει και επίδομα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.