Μια περίεργη σιωπή

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στις υποθέσεις της Ηριάννας και του Τάσου Θεοφίλου, διαπίστωσα κάτι που είναι περίεργο ή μπορεί να μην είναι καθόλου περίεργο.

Κάποιοι λαλίστατοι άνθρωποι -“πνευματικοί άνθρωποι”, δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες- δεν έγραψαν και δεν είπαν το παραμικρό για τις υποθέσεις της Ηριάννας και του Τάσου Θεοφίλου· καταδίκασαν, βέβαια, τους αναρχικούς που έσπασαν τζαμαρίες στην Ερμού.

Άνθρωποι που δεν αφήνουν τίποτα ασχολίαστο -τίποτα, όμως- δεν έβγαλαν κιχ για την Ηριάννα και τον Τάσο Θεοφίλου.

Στην περίπτωση της Ηριάννας, θα μπορούσε κάποιος να πει πως περιμένουν την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης.

Όμως, στην περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα.

Ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών, πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή και αθωώθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων.

Η παραμονή ενός αθώου στη φυλακή για πέντε χρόνια είναι ένας λόγος για να θυμώσουν όλοι.

Αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, όλοι.

Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

Πώς γίνεται λοιπόν αυτοί που σχολιάζουν τα πάντα -και έχουν πάντα σηκωμένο το δάχτυλο- να μην γράφουν ούτε λέξη για την υπόθεση Θεοφίλου;

Γίνεται.

Το κοινό χαρακτηριστικό αυτών των απόλυτα συστημικών ανθρώπων είναι πως θεωρούν -όλοι τους- πως το πρόβλημα της χώρας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι τότε όλα ήταν υπέροχα στη χώρα, και ψεύδονται όσοι Έλληνες και ξένοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα χρεοκόπησε τον Απρίλιο του 2010, όταν και προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης.

Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό αυτών των ανθρώπων είναι ότι υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Σωτήρας και όχι το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη που βλέπουμε εμείς.

Επίσης, αν τολμήσεις να γράψεις ή να πεις κάτι αρνητικό για την Αγία Οικογένεια -το Μητσοτακέικο-, θα τους βρεις όλους απέναντί σου με το μαχαίρι στα δόντια.

Περίεργες συμπτώσεις δεν βρίσκετε;

Έχουν κι ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό αυτοί οι άνθρωποι αλλά δεν θα το γράψω.

Θα σας αφήσω να το σκεφτείτε μόνοι σας.

(Εκείνες οι λίστες με τα payroll τι απέγιναν;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.