Τρελή διαφήμιση στο νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη

Χαμός γίνεται με τους διαλόγους του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Αλέξη Τσίπρα που περιέχονται στο βιβλίο του Βαρουφάκη “Adults in the Room”.

Αν και το βιβλίο κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό πριν από μερικούς μήνες, τα ελληνικά ΜΜΕ και οι Έλληνες πολιτικοί -για κάποιον ανεξήγητο λόγο- το ανακάλυψαν όλοι μαζί τώρα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως έβγαλε το βιβλίο του πρώτα στα αγγλικά, ώστε να αναγκάσει τον Αλέξη Τσίπρα να το διαβάσει και να βελτιώσει τα αγγλικά του.

Μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει στο βιβλίο πως είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι, αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός, θα πρέπει να μάθει αγγλικά αλλά ο Αλέξης του είχε απαντήσει πως φοβάται ότι αν μάθει αγγλικά, θα τον τουμπάρουν οι εταίροι και θα τον βάλουν να υπογράψει 3-4 μνημόνια.

Επίσης, ο Τσίπρας είπε στον Βαρουφάκη πως, πριν μάθει αγγλικά, θα πρέπει να βελτιώσει τα ελληνικά του, ενώ εκείνη την εποχή ήταν και πάρα πολύ απασχολημένος, αφού μάθαινε να μιμείται τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς να γελάει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει ηχογραφήσει τις συνομιλίες του με τον Αλέξη Τσίπρα και τα άλλα αστέρια του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν ήταν τόσο χαζός που να πάει να μπλέξει με όλα αυτά τα λαμόγια που υποδύονταν τους αριστερούς -αλλά βασικά διψούσαν για καρέκλα-, χωρίς να φυλάει τα νώτα του.

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα από το βιβλίο που δημοσιεύουν οι εφημερίδες, κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας μαθαίνει πως υπάρχουν 16 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας είπε “Δεν τα παίρνουμε να πάμε στην Βραζιλία να την περνάμε ζωή και κότα;”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης του είπε πως αυτό είναι κλοπή και ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως θα είναι άσχημο και αγενές να χαλάσουν το σερί των κυβερνήσεων που έκλεβαν γιατί θα παρεξηγηθούν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί.

Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά τον Σεπτέμβριο, με τον τίτλο “Ανίκητοι ηττημένοι- Για μια ελληνική άνοιξη μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες”, αν και το σωστό θα ήταν να κυκλοφορήσει τώρα, για να γίνουν ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία και να ξεσκιστούν στο διάβασμα τον Αύγουστο οι Έλληνες στις παραλίες.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που όλα τα ΜΜΕ και όλα τα κόμματα της χώρας διαφημίζουν το βιβλίο ενός Έλληνα, οπότε καταλαβαίνουμε πως όλοι υποκλίνονται στο μεγαλείο και τη μεγαλοφυΐα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Άρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώνει όλους τους Έλληνες.

(Ο Γιάνης Βαρουφάκης μοιάζει να είναι από τους λίγους Έλληνες πολιτικούς που έχουν αντιληφθεί πως η ζωή έχει και παρακάτω. Επίσης, φαίνεται να το διασκεδάζει τρελά. Την ίδια ώρα που ο Βαρουφάκης γράφει κείμενα στους New York Times, γνωρίζει την αποθέωση από τους αρθρογράφους των Financial Times και ανακηρύσσεται επίτιμος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο του Σάσεξ, οι επικριτές του μαλλιοτραβιούνται στο Facebook. Και τελικά, όλοι δουλεύουν για τον Βαρουφάκη. Να τους βγάλει έξω, να τους κεράσει.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.