Για τα πανηγύρια
Φίλε πιτσιρίκο
Παίζει πολύ πανηγύρι από τους μετρ της κωλοτούμπας. Και το απίστευτο είναι ότι ο λόγος είναι η περίφημη έξοδος στις αγορές που παλιότερα οι σύντροφοι τις ξόρκιζαν και έλεγαν κάτι ωραία και επαναστατικά για χορούς, νταούλια και ζουρνάδες.
Για το θέμα αυτό έχουν γραφτεί πολλά στο μπλογκ, η αφεντιά μου σου είχε γράψει πως “βγαίνουμε στις αγορές για βίζιτα”.
Βέβαια, αυτό είναι το λιγότερο· εδώ συμβαίνουν πράματα και θάματα με την κοινωνία, με τη δικαιοσύνη,με λάθος φυλακίσεις και αποφυλακίσεις, με καμία δίωξη των υπευθύνων της χρεοκοπίας, με καμία δίωξη των μιζαδόρων, με καμία δίωξη όσων φέρανε τα μνημόνια, με καμία δίωξη όσων υπέγραψαν τα μνημόνια, με αμνήστευση όσων παραποίησαν στοιχεία για να μπούμε στα μνημόνια, με διώξεις χωρίς στοιχεία, με στοχευμένες διώξεις, με διαπόμπευση των αντιπάλων του συστήματος όπως η Ζωή και ο Βαρουφάκης κλπ.
Η έξοδος στις αγορές είναι όμως το νέο παραμύθι που πουλάνε στα χάπατα.
Τι άλλο να πουλήσουν;
Παραμύθι για τα αεροδρόμια που ξεπούλησαν; Για τα λιμάνια;Για το σύνολο του πλούτου της χώρας που το έβαλαν υποθήκη στο υπερταμείο; Για τη ΔΕΗ; Για τις Σκουριές; Για το σκίσιμο των μνημονίων; Για τη δικαιοσύνη που θα έφερναν; Για τους φτωχούς που θα ανακούφιζαν; Για τον κατώτατο μισθό; Για τις συντάξεις; Για την υγεία;
Για τίποτα από αυτά δεν μπορούν.
Για τίποτα δεν έχουν κάτι να πουν πλέον.
Γιατί σε όλα είναι συνεχιστές των προηγούμενων που φυσικά διέλυσαν τα πάντα.
Και σε πολλά οι τωρινοί χειροτέρεψαν τα πράγματα και τις συνθήκες για το λαό.
Οπότε τι έμεινε για τα χάπατα;
Η έξοδος στις αγορές.
Και πανηγυρίζουν για αυτό.
Είναι για τα πανηγύρια.
Και εμείς φυσικά είμαστε για τα πανηγύρια που ανεχόμαστε αυτούς, τους προηγούμενους και τους επόμενους.
Μ.
Παόκι
(Αγαπητό Παόκι, αφού είμαστε για τα πανηγύρια, ας πάμε στα πανηγύρια. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των πανηγυριών. Βέβαια, και τα περισσότερα πανηγύρια είναι για τα πανηγύρια πια. Να είσαι καλά.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

