Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας

Στην τελευταία δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το “Βήμα” του Μαρινάκη, ανάμεσα στα άλλα στοιχεία της έρευνας, υπάρχει και το ότι οι Έλληνες πολίτες είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας σε ποσοστό 71,5%.

Οπωσδήποτε, είναι περίεργο η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία δεν έχει γίνει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.

Βέβαια, η Ελλάδα δεν είναι πια κράτος αλλά προτεκτοράτο αλλά κάποτε θα πρέπει να διαχωριστεί το προτεκτοράτο από την Εκκλησία.

Ζούμε σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς -υπέρ του οποίου είναι οι Έλληνες με 63%-, οπότε θα πρέπει κάποια στιγμή να βγει και η Εκκλησία στην ελεύθερη αγορά και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της.

Αν δεν μπορεί η Εκκλησία να πουλήσει ελπίδα για μετά θάνατον ζωή στους Έλληνες, ας βάλει λουκέτο.

Πέρα από την γραφικότητα του να υπάρχει στον 21ο αιώνα στην προμετωπίδα του Συντάγματος του προτεκτοράτου η φράση “Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος” -και να μπουκάρουν οι παπάδες με τις αγιαστούρες στη Βουλή του προτεκτοράτου για να ραντίσουν τους βουλευτές του προτεκτοράτου- δεν είναι δυνατόν οι παπάδες να πληρώνονται από τους φόρους των Ελλήνων που ζουν στο χρεοκοπημένο προτεκτοράτο.

Οι παπάδες να πληρώνονται από τους πιστούς.

Θα είναι και μια ευκαιρία να μάθουμε πόσοι Έλληνες πιστεύουν στον Θεό, όταν πρέπει να πληρώνουν τους μισθούς των παπάδων.

Τον Ιανουάριο του 2013, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, μιλώντας στο συνέδριο «Αριστερά και Εκκλησία» που έγινε στη Θεσσαλονίκη, πρότεινε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος και πρόσθεσε πως, αν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσε να συζητηθεί η εναλλακτική πρόταση να ακολουθηθεί αυτό που συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες –όπως Γερμανία, Γαλλία κλπ- και να πληρώνουν φόρο για την Εκκλησία όσοι πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης πως είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.

Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα όχι μόνο οι παπάδες πληρώνονται από τους χρεοκοπημένους Έλληνες αλλά είναι και περισσότεροι από τους γιατρούς που είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κι όταν αρρωσταίνουν οι πολίτες -και οι παπάδες-, πάνε στον γιατρό, όχι στον παπά.

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί δεν γίνεται διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας με τη συνταγματική αναθεώρηση, αφού αφενός η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών το επιθυμεί, ενώ τόσο οι αριστεροί όσο και οι φιλελεύθεροι συμφωνούν σε αυτό.

Ο αριστερός Τσίπρας έχει φτάσει στο σημείο να παρακαλάει τους παπάδες, ενώ ο Μητσοτάκης -ωραίος φιλελεύθερος- απέκλεισε τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Τσίπρας και Μητσοτάκης ξέρουν πως απευθύνονται σε ζώα.

Δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί στην Ελλάδα.

Υπάρχουν μόνο γελοίοι.

Και χάπατα.

(Η Ελλάδα είναι η χώρα που ο άθεος Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρωθυπουργός που πέρασε τον πολιτικό γάμο και ο ίδιος παντρεύτηκε με θρησκευτικό.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.