Να κάνουμε πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πιο ζωντανό και το πιο πολυσυζητημένο πολιτικό πρόσωπο σήμερα στην Ελλάδα, αφού τον επικαλούνται -εκτός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα- οι πάντες.

Όλοι διεκδικούν την “κληρονομιά” του Ανδρέα Παπανδρέου· δηλαδή, τις ψήφους.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να κάνουμε πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Θα γλιτώσουμε και τον μισθό και τα έξοδα.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι και επίσημα προτεκτοράτο, και οι γερμανικές εφημερίδες μας ενημερώνουν ξεκάθαρα πως οι αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνονται αλλού, πως δεν υπάρχει εναλλακτική και πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένα φτωχό προτεκτοράτο για δεκαετίες, γιατί να μην κάνουμε πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Θα είναι και μια ευκαιρία να τον τιμήσουμε.

Βέβαια, δεν είναι και μεγάλη τιμή να είσαι πρωθυπουργός-μαριονέτα σε προτεκτοράτο -μάλλον ξεφτίλα είναι-, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας το απολαμβάνει, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θέλει απεγνωσμένα.

Ας κάνουμε λοιπόν πρωθυπουργό της Ελλάδας έναν πεθαμένο.

Σημειολογικά, ταιριάζει απόλυτα.

Κορυφαίος συμβολισμός.

Ένας νεκρός πρωθυπουργός, σε μια νεκρή χώρα.

Η Ελλάδα που γέννησε την Δημοκρατία, πρωτοπορεί και πάλι.

Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο, που θα έχει για πρωθυπουργό έναν νεκρό.

Όπως κυριαρχούν παντού οι αγορές και οι πολιτικοί έχουν γίνει ντεκόρ, είναι θέμα χρόνου να μας μιμηθούν κι άλλες χώρες και να αποκτήσουν κι αυτές νεκρό πρωθυπουργό.

Η Ελλάδα δίνει πάλι τα φώτα της στην οικουμένη.

Ας κάνουμε λοιπόν πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν μπορεί να το αρνηθεί.

(Κι επειδή δεν θέλω να στενοχωρήσω τους δεξιούς, μετά να κάνουμε πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Άντε, και μετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και πιο μετά, τον Κώστα Σημίτη. Τι, ο Σημίτης ζει; Α, καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.