Ο κυβερνοπόλεμος άργησε

Πριν από λίγες ημέρες, οι Anonymous Greece έριξαν -και μπράβο τους- τη σελίδα της Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών και τη σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ σήμερα έδωσαν στη δημοσιότητα αρχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι διαδικτυακές επιθέσεις θα έπρεπε να είναι το κύριο μέσο αντίδρασης των πολιτών αμέσως μετά την χρεοκοπία της χώρας.

Αντί για τις ατελείωτες διαδηλώσεις, τις “συμβολικές” καταλήψεις και τις συναυλίες, θα ήταν πολύ καλύτερα να είχαμε κάνει κυβερνοπόλεμο.

Κυβερνοπόλεμο και στάση πληρωμών.

Έστω, παράλληλα με τις διαδηλώσεις και τους παραδοσιακούς τρόπους αντίδρασης που, παραδοσιακά, οδηγούν στην ήττα.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν κυβερνοπόλεμο.

Αλλά στην Ελλάδα περίσσεψε η ανοησία. Και οι εμμονές των αριστερών που έχουν ξεχαστεί στον προηγούμενο αιώνα.

Τον Ιούλιο του 2011, με αφορμή την απόφαση της πλατείας να κάνει κατάληψη στον 9,84, έγραφα:

“Μου φαίνεται εντελώς ανόητο –και να με συγχωρήσουν οι φίλοι συναγωνιστές- να θέλεις να κάνεις κατάληψη στον 9,84, για να απευθυνθείς στο λαό της Αθήνας. Έχεις το διαδίκτυο, έχεις χιλιάδες μπλογκ και σάιτ, έχεις τα social media, έχεις εκατομμύρια ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο που διψάνε για ενημέρωση –ειδικά τη συγκεκριμένη στιγμή και με όσα απίστευτα έχουν προηγηθεί στο κέντρο της Αθήνας-, έχεις τη δυνατότητα live streaming που θα φτάσει στα πέρατα της οικουμένης, και εσύ πας να κάνεις κατάληψη στον 9,84 που δεν τον ακούει άνθρωπος και πάει για λουκέτο; Κι όλα αυτά στη 1 μετά τα μεσάνυχτα; Πραγματικά, απορώ. Παιδιά, είμαστε στο 2011, όχι στο 1990!”

Ίσως τώρα να είναι αργά -το παιχνίδι για την Ελλάδα είναι μάλλον χαμένο- αλλά ο κυβερνοπόλεμος μπορεί ακόμα να προκαλέσει χάος και να τρομοκρατήσει τις πολιτικές μαριονέτες του προτεκτοράτου.

Με την ευκαιρία, να γράψω μια ιδέα που είχα πριν από καιρό αλλά δεν έχω τις γνώσεις να την πραγματοποιήσω, και κανείς δεν ανταποκρίθηκε όταν ζήτησα να μου γράψουν χάκερς.

Θα ήταν πολύ ωραίο στη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να μπουν τα σπίτια του Τσίπρα, του Καμμένου, του Μητσοτάκη, του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Σαμαρά, του Σημίτη, του Βενιζέλου και όλων αυτών των ξεπουλημένων.

Κρίμα που δεν έχω τις γνώσεις να το κάνω εγώ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.