Ο Κώστας Γαβράς θα κάνει ταινία τη ζωή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Κώστα Γαβρά να ακυρώσει την μεταφορά στον κινηματογράφο του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη “Ανίκητοι Ηττημένοι” και να κάνει ταινία τη ζωή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης αποφάσισε να αλλάξει τα πλάνα του και να μην κάνει ταινία το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, όταν άκουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στη Βουλή πως ένας ψυχίατρος του είπε ότι ένα παιδί ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος.

Ο Κώστας Γαβράς συγκλονίστηκε από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αμέσως του τηλεφώνησε και του ζήτησε να του επιτρέψει να κάνει ταινία τη ζωή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε με χαρά, γιατί, αφού δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πρωθυπουργός, ας γίνει τουλάχιστον ταινία.

Η ταινία θα ξεκινάει από την εποχή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν έξι μηνών και ήταν κρατούμενος της χούντας, ενώ θα ακολουθούν τα έξι μαρτυρικά χρόνια που ήταν εξόριστος στο Παρίσι, όπου πήγε σε νηπιαγωγείο για εξόριστους.

Η ταινία θα φτάνει μέχρι τις μέρες μας, ώστε να απολαύσουμε και στη μεγάλη οθόνη τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πολεμάει την οικογενειοκρατία, να διαβάζει τα οπωροκηπευτικά από το βήμα της Βουλής, και να μιλάει στην Τατιάνα Στεφανίδου για το πώς έσωσε τον γάμο του από τους εξωγήινους.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μικρή ηλικία θα τον υποδυθεί ένα Pokemon, ενώ σε μεγάλη ηλικία ο Μίστερ Μπιν.

Στο ρόλο της Ντόρας Μπακογιάννη θα είναι η Μέριλ Στριπ, η οποία, αρχικά, επρόκειτο να υποδυθεί τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, γιατί μπορεί να παίξει πειστικά και τον διάολο.

Ο τίτλος της ταινίας θα είναι “Γιατί γελάτε, κύριοι;” και θα είναι κωμωδία.

(Γελάω πολύ με τους φιλελέδες που κατηγορούν τον Κώστα Γαβρά επειδή θα κάνει ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Τι θέλατε να κάνει ταινία ο Γαβράς; Τα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων με ιστορίες από τον Εμφύλιο και τον έρωτα ανάμεσα σε μια κομμουνίστρια και έναν φασίστα; Το βιβλίο του Βαρουφάκη θα κάνει ταινία ο Γαβράς, γιατί είναι μπεστ σέλερ στο εξωτερικό και γιατί έχει μέσα πράγμα που σαλεύει. Έτσι πάνε αυτά τα πράγματα. Χρόνια τώρα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.