Αν οι Έλληνες αγαπούν τα παιδιά τους, δεν πρέπει να βγούμε από τα Μνημόνια

Καθώς οι πάντες στην Ελλάδα έχουν πέσει με τα μούτρα τα τελευταία χρόνια στο χρέος, τους οικονομικούς δείκτες και τους αριθμούς -με στόχο το τέλος των Μνημονίων-, κανείς δεν μοιάζει να έχει αντιληφθεί το πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι για τα παιδιά η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια.

Ένα παιδί που γεννήθηκε το 2010, είναι σήμερα οκτώ ετών και έχει ζήσει όλη του τη ζωή μέσα σε Μνημόνια.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά που γεννήθηκαν λίγα χρόνια πριν από το 2010, αφενός γιατί η οικονομική κρίση προηγήθηκε της χρεοκοπίας και των Μνημονίων, και αφετέρου γιατί τα παιδιά από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους δεν θυμούνται τίποτα.

Δηλαδή, θα μπορούσε να πει κάποιος πως όλα τα Ελληνόπουλα μέχρι 12 ετών, έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή σε Μνημόνια.

Τα σημερινά Ελληνόπουλα δεν έχουν καμία ανάμνηση από τους εθνικούς μας θριάμβους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Euro και στην Eurovision.

Tα σημερινά Ελληνόπουλα δεν έχουν αναμνήσεις από σκυλάδικα και λουλουδοπόλεμους.

Έχει σκεφτεί κανείς πόσο μεγάλο σοκ θα είναι για αυτά τα παιδιά η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια;

Θα χάσουν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους.

Όλα όσα είχαν για δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα αποτελούν παρελθόν.

Αντιλαμβάνεται κάποιος από αυτούς τους κυνικούς και άκαρδους πολιτικούς που θέλουν να βγάλουν την χώρα από τα Μνημόνια, τα τραύματα που θα προκαλέσει αυτό στις αθώες παιδικές ψυχές;

Μέχρι πού θα φτάσει η επιπολαιότητα και η αενυθυνότητα των αντιμνημονιακών που αδιαφορούν για την ψυχική υγεία των Ελληνόπουλων;

Αν αγαπάτε τα παιδιά σας, πρέπει να ζητήσετε την παράταση των Μνημονίων για πάντα.

(Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε εκείνους τους Έλληνες γονείς που δεν άλλαξαν τις προμνημονιακές τους συνήθειες στα χρόνια της χρεοκοπίας και -για να μην πάθουν σοκ τα παιδιά τους όταν η χώρα βγει από τα Μνημόνια- συνέχισαν να τα μεγαλώνουν με τηλεσκουπίδια, Σφακιανάκηδες και Καράδες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.