Η κυβέρνηση πουλάει τα Ειρηνοδικεία για να αποφύγει τις αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει σε ιδιώτες τα Ειρηνοδικεία της χώρας, μετά από τα σημερινά επεισόδια για τους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Η κυβέρνηση πιστεύει πως η ιδιωτικοποίηση των Ειρηνοδικείων θα λύσει το πρόβλημα των αντιδράσεων των πολιτών στους πλειστηριασμούς, αφού θα είναι πια μια υπόθεση που θα αφορά ιδιώτες.

Τα Ειρηνοδικεία θα βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στην ιστοσελίδα www.eauction.gr, ώστε να γίνουν οι προσφορές από τους επενδυτές.

Ήδη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από μια εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, την Ali Baba Harem Coropration.

Ενδιαφέρον για τα Ειρηνοδικεία έχει δείξει και μια εταιρεία από το Κατάρ, η Karapiperim Financial Group.

Οι Έλληνες ολιγράρχες δεν έχουν επιδείξει ακόμα ενδιαφέρον, γιατί έχουν αγοράσει τα Δικαστήρια και τους δικαστές, οπότε δεν θέλουν να μπλέξουν με τα Ειρηνοδικεία που τα θεωρούν ψιλικατζίδικα.

Η πώληση των Ειρηνοδικείων αναμένεται να αυξήσει το πρωτογενές πλεόνασμα και να εκτινάξει το ελατήριο της οικονομίας.

(Αναρωτιέμαι πόσο αδίστακτες κτηνάρες μπορεί να είναι ο Αλέξης Τσίπρας, η παρέα του και όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι αριστεροί που τους στηρίζουν. Και μετά σκέφτομαι πως, τη μια και μοναδική φορά που ζούμε, δεν θέλεις να είσαι σαν αυτούς. Ελπίζω να έχουν το τέλος που τους αξίζει.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.