Ο Μητσοτάκης καταγγέλλει τον Τσίπρα πως καθαρίζει τα Εξάρχεια

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχουν βάλει οι συλλήψεις που έκανε η Αστυνομία σε κατάληψη στα Εξάρχεια, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως του έκλεψε την ιδέα να καθαρίσει τα Εξάρχεια από τους αναρχικούς που έχουν φωλιές στην περιοχή και ενοχλούν τους εμπόρους ναρκωτικών και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Μετά τα Μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας κλέβει και τα Εξάρχεια από τον Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να μην έχει πια λόγο ύπαρξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει τις επιχειρήσεις των αστυνομικών στα Εξάρχεια -ως προβοκάτσια εναντίον της Νέας Δημοκραρίας- και δηλώνει ξεκάθαρα πως είναι υπέρ των καταλήψεων από αντιεξουσιαστές, μέχρι να γίνει πρωθυπουργός.

Μάλιστα, μέλη της ΟΝΝΕΔ θα φοράνε κουκούλες και θα πετάνε μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να τονωθεί το αναρχικό κίνημα στα Εξάρχεια και να έρθει μετά ο Μητσοτάκης να τα καθαρίσει από τους αναρχικούς, ώστε να είναι τόσο καθαρά όπως όλες οι άλλες γειτονιές της Αθήνας.

Η Νέα Δημοκρατία αντιτίθεται και στη δημιουργία σταθμού του μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων, αφού θεωρεί πως -με το μετρό- τα Εξάρχεια θα χάσουν τον επαναστατικό χαρακτήρα τους και θα παραδοθούν στους καπιταλιστές του Airbnb.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και ο Θανάσης Πλεύρης θα μιλήσουν απόψε σε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πλατεία Εξαρχείων, για να καταγγείλουν την εισβολή των αστυνομικών στα Εξάρχεια και την δημιουργία σταθμού μετρό στην πλατεία.

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μοιράσει νανοβιονικά γιλέκα στους αντιεξουσιαστές, ενώ θα κάνει κάλεσμα για δυναμική παρουσία των παιδιών του αναρχικού χώρου στις διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ώστε να δοθεί μια απάντηση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να κάνει τα Εξάρχεια παιδική χαρά με νεροτσουλήθρες.

Οι αναρχικοί είναι προβληματισμένοι με τις εξελίξεις και σκοπεύουν να κάνουν συνέλευση, για να αποφασίσουν αν θα κάνουν συνέλευση, ενώ θα κάνουν και άλλη μια συνέλευση για να αποφασίσουν για το αν έπρεπε να γίνει μια περσινή συνέλευση, για την οποία δεν είχαν κάνει συνέλευση πριν αποφασίσουν να την κάνουν.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.