Στην πρεσβεία των ΗΠΑ θα γίνει ο φετινός εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στην αμερικανική πρεσβεία.

Η απόφαση για μεταφορά του εορτασμού στην πρεσβεία των ΗΠΑ, πάρθηκε εξαιτίας της κατάληψης του Πολυτεχνείου από αντιεξουσιαστές, που απαγορεύουν την πρόσβαση στο χώρο.

Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αφήνουν τα λουλούδια έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ οι πολιτικοί θα καταθέτουν στεφάνι στο γραφείο του πρέσβη.

Στον κήπο της πρεσβείας θα υπάρχει μπάρμπεκιου, ενώ ο κύριος πρέσβης θα προσφέρει χάμπουργκερ και σοκολατάκια.

Θα πρέπει κάποτε να αναγνωριστεί και η συμβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στην επέτειο του Πολυτεχνείου, αφού, αν δεν υπήρχε η αμερικανοκίνητη χούντα, δεν θα υπήρχε εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου στην αμερικάνικη πρεσβεία θα γλιτώσει και πολύ κόσμο από τον ποδαρόδρομο, αφού δεν θα χρειαστεί να περπατάνε από το Πολυτεχνείο μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ, φωνάζοντας ξεπερασμένα συνθήματα.

Αυτό θα δώσει την δυνατότητα σε πολλούς πολίτες να παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ελληνοαμερικανική φιλία που γιγαντώθηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δεν είναι μυστικό πως οι Έλληνες θαυμάζουν τον αμερικάνικο τρόπο ζωής και θα ήθελαν να είναι Αμερικανοί.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα, τον πρωθυπουργό της Αριστεράς, που έβαλε ένα τέλος στην παρεξήγηση πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πίσω από την χούντα του Παπαδόπουλου.

Δεν έχει καμία σημασία που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αναγνώρισε τις ευθύνες των ΗΠΑ για τη χούντα στην Ελλάδα, ούτε ότι ο δικτάτορας Παπαδόπουλος πληρωνόταν από τη CIA από το 1952.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τις ευλογίες του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έγινε και ο πρωθυπουργός που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Όλοι στη γιορτή του Πολυτεχνείου στην αμερικάνικη πρεσβεία!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.