Μόνο στη νοηματική γλώσσα θα ονομάζεται Μακεδονία η ΠΓΔΜ

Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό, αφού οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε ονομασία που αφήνει ικανοποιημένους τόσο τους κατοίκους της ΠΓΔΜ όσο και τους Έλληνες.

Όπως ανακοίνωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα ονομάζεται “Μακεδονία” αλλά μόνο στη νοηματική γλώσσα.

Δηλαδή, κανείς δεν θα μπορεί να αποκαλέσει “Μακεδονία” την ΠΓΔΜ, παρά μόνο να κάνει μια κίνηση με τα χέρια.

Η λέξη “Μακεδονία” στη νοηματική αποδίδεται με κάθετη κίνηση και των δυο χεριών προς τα γεvvητικά όργανα.

Όποιος θέλει να μιλήσει για το κράτος “Μακεδονία”, θα πρέπει να κάνει παύση σε όσα λέει, να κατεβάσει τα χέρια του με φόρα προς τα γεvvητικά του όργανα, και μετά να συνεχίσει τη φράση του.

Αυτό θα δώσει έναν ευχάριστο τόνο στις πολιτικές συζητήσεις και τις συναντήσεις των ηγετών, αφού όσοι και όσες θα θέλουν να μιλήσουν για την Μακεδονία, θα πρέπει να δείχνουν με τα χέρια τους τα αρxίδια τους ή το μoυνί τους.

Φανταστείτε μια συζήτηση για την Μακεδονία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και την Άνγκελα Μέρκελ, όπου ο Τραμπ θα κάνει συνέχεια κινήσεις σαν να της λέει “στην καραπoυτσακλάρα μου”, ενώ η Μέρκελ θα του απαντάει στη “μουvάρα μου”.

Όταν θα πρέπει να γραφτεί σε κείμενο η λέξη “Μακεδονία”, αντί για τη λέξη, θα μπαίνει ένα κωλoδάχτυλο.

Οι Έλληνες έχουν πια αποκλειστικά τη χρήση της λέξης “Μακεδονία”, αφού θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για το τμήμα της Βόρειας Ελλάδας.

Τούτων δοθέντων, το συλλαλητήριο της επόμενης Κυριακής στην Αθήνα ματαιώνεται, αφού η ελληνική διπλωματία θριάμβευσε για μια ακόμα φορά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.