Τα πέντε ονόματα της Μακεδονίας που προτείνει ο Νίμιτς για την Μακεδονία

Προβληματισμό προκαλούν τα πέντε ονόματα που κατέθεσε ο Μάθιου Νίμιτς για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αφού όλα περιέχουν τον όρο “Μακεδονία”, όπως άλλωστε και το σημερινό της όνομα.

Τα πέντε ονόματα είναι τα εξής:

Δημοκρατία της Μακεδονίας χωρίς Μνημόνιο

Δημοκρατία της Μακεδονίας χωρίς ΠΑΟΚ

Δημοκρατία της Μακεδονίας χωρίς Χαλκιδική – Σαν την Χαλκιδική δεν έχει

Δημοκρατία της Μακεδονίας χωρίς μπουγάτσα με τυρί

Δημοκρατία της Μακεδονίας χωρίς γ@μιέται ο Θρύλος και ο Πειραιάς

Και τα πέντε ονόματα περιέχουν τον όρο “Μακεδονία” αλλά, παράλληλα, δείχνουν την υπεροχή της Μακεδονίας μας, αφού η άλλη Μακεδονία δεν έχει ούτε Μνημόνιο, ούτε ΠΑΟΚ, ούτε Χαλκιδική, ούτε μπουγάτσα με τυρί, ούτε συνθήματα κατά του Θρύλου και του Πειραιά.

Βέβαια, αν η ΠΓΔΜ ονομαστεί Δημοκρατία της Μακεδονίας χωρίς Μνημόνιο, μπορεί κάποια στιγμή να μπει σε Μνημόνιο, οπότε δεν θα μπορούν οι ξένοι να την ξεχωρίσουν από την δική μας Μακεδονία.

Χώρια που μπορεί η δική μας Μακεδονία να βγει από το Μνημόνιο -μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα-, οπότε θα είναι κι αυτή Μακεδονία χωρίς Μνημόνιο.

Βέβαια, μπορεί να μπει ένας όρος που δεν θα επιτρέπει να είναι και οι δυο Μακεδονίες ταυτόχρονα σε Μνημόνιο, ώστε να παίρνουν κάθε φορά το ανάλογο όνομα και να τις ξεχωρίζουν οι ξένοι.

Το θέμα της υπηκοότητας μοιάζει να έχει λυθεί, αφού οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας θα λέγονται “Μακεδόνες σε εισαγωγικά”, ώστε να ξεχωρίζουν από τους δικούς μας που είναι Μακεδόνες χωρίς εισαγωγικά.

Στο θέμα της γλώσσας δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού η γλώσσα της γειτονικής χώρας θα λέγεται “Μακεδονικά χωρίς τρία λάμδα”.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.