Τα τρία ονόματα που θα προταθούν για την ΠΓΔΜ

Σάλο έχει προκαλέσει η διαρροή των τριών ονομάτων που θα προταθούν στις 19 Ιανουαρίου στην Νέα Υόρκη σε Ελλάδα και Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας, από τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα αυτά είναι:

-Βόρειο Προτεκτοράτο

-Άνω Προτεκτοράτο

-Προτεκτοράτο της Μακεδονίας

Δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να παρουσιαστούν και κάποια ονόματα όπως “Προτεκτοράτο του Βαρδάρη” και “Σλαβοπροτεκτοράτο”.

Το “Σλαβοπροτεκτοράτο” δεν αρέσει στους Αλβανούς των Σκοπίων, οι οποίοι προτιμούν το “Αλβανοσλαβοπροτεκτοράτο”.

Το όνομα “Προτεκτοράτο της Μακεδονίας” δεν γίνεται δεκτό από τον Πάνο Καμμένο, τον Αντώνη Σαμαρά -και τους άλλους υπερπατριώτες που ψήφισαν τα Μνημόνια- γιατί δημιουργεί την εντύπωση πως υπάρχει και άλλο προτεκτοράτο της Μακεδονίας εκτός από το ελληνικό προτεκτοράτο της Μακεδονίας.

Τα ονόματα “Βόρειο Προτεκτοράτο” και “Άνω Προτεκτοράτο” θεωρούνται τα καταλληλότερα, αφού δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως το προτεκτοράτο των Σκοπιανών δεν έχει καμία σχέση με το προτεκτοράτο των Ελλήνων, που είναι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οπότε το προτεκτοράτο τους είναι ανώτερο.

Ο Μάθιου Νίμιτς είπε πως χαίρεται που θα λυθεί το Σκοπιανό πριν τα κακαρώσει, γιατί δεν άντεχε άλλο να βλέπει Έλληνες και Σκοπιανούς να τσακώνονται για το ποιος είναι απόγονος του Μεγαλέξανδρου, αφού είναι ολοφάνερο πως όλοι τους είναι Τουρκόγυφτοι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.