Τιτανοτεράστια διαδήλωση!

Πιτσιρίκο, γεια χαρά.
Χτες, βλέποντας το συλαλλητήριο στην τηλεόραση, με έπιασε νευρικό γέλιο. Δεν γέλασα με αυτούς που θεωρούν ότι στην ονομασία του γειτονικού κράτους δεν πρέπει να περιέχεται ο όρος “Μακεδονία”.

Καλά κάνουν που έχουν τη γνώμη τους, καλά κάνουν και διαδηλώνουν για αυτήν, διαφωνώ με αυτήν αλλά κατανοώ ότι οι πουλημένες χρυσαυγίτικες κυβερνήσεις -που διαφεντεύουν τη γείτονα χώρα- σου τα κάνουν αερόστατα με την απύθμενη ηλιθιότητά τους ακόμα κι αν είσαι ο Γκάντι (είναι τόσο μα τόσο γραφικές που κανονικά η γείτονα χώρα θα έπρεπε να ονομάζεται “Τρολλομακεδονία”).

Αυτό που είναι για γέλια είναι ότι “τιτανοτεράστια” συγκέντρωση τα τελευταία χρόνια -μετά το φαινόμενο των “Αγανακτισμένων”- έχει γίνει μόνο μια φορά για τις Σκουριές, άλλη μία τώρα για το όνομα της γείτονος, και για κανέναν άλλον λόγο.

Η χώρα είναι όλη πακέτο ξεπουλημένη, διαφεντεύεται από ανθρώπους που θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή, και τα όποια προβλήματα έχει δεν “τίθενται στο τραπέζι”.

Για τους φορείς και τους θεσμούς (επίσημους και μη επίσημους -απ’ αυτούς που “βάζουν πούλμαν” τέλος πάντων), δεν υπάρχουν προβλήματα:

Πρόβλημα παραγωγικότητας και ανάπτυξης κάθε τομέα ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν υπάρχει στη χώρα.

Πρόβλημα με το απαρχαιωμένο νομικό σύστημα, δεν υπάρχει.

Πρόβλημα με το απαρχαιωμένο συγκεντρωτικό ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα, δεν υπάρχει.

Πρόβλημα με την απόδοση δικαιοσύνης, δεν υπάρχει.

Δημογραφικό πρόβλημα, δεν υπάρχει.

Πρόβλημα με το ότι το ελληνικό κράτος είναι ανίκανο να λύσει απλά και στοιχειώδη ζητήματα όπως -πχ- η διαχείριση απορριμάτων, ή η οριστικοποίηση ενός εθνικού κτηματολογίου, δεν υπάρχει.

Ή ότι είναι ανίκανο να έχει σωφρονιστικά καταστήματα για τους τροφίμους, με αποτέλεσμα να απελευθερώνει κάποιους για να χωρέσουν κάπως οι υπόλοιποι, ή να τους αποφυλακίζει για λόγους υγείας (π.χ. Παπαγεωργόπουλος).

Ή ότι είναι ανίκανο να διαθέσει έναν καθηγητή για κάθε δέκα μαθητές, παρ’ όλο που η αναλογία καθηγητών- μαθητών είναι 1:9 με 1:10.

Ακόμα, εν έτει 2017, υπάρχουν σχολικές τάξεις με τριάντα μαθητές.

Ή ότι είναι ανίκανο να πληρώνει λιγότερους παπάδες απ’ ότι γιατρούς.

Ή ότι είναι ανίκανο να παράσχει στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης στους Σύρους πρόσφυγες του 2015, ακόμα και σήμερα.

Πρόβλημα με το ότι -π.χ.- είκοσι συμπολίτες μας στη Μάνδρα Αττικής βρήκαν ατιμωτικό θάνατο, επειδή, εν έτει 2017, η πρωτεύουσα της χώρας γίνεται έρμαιο μιας ισχυρής βροχοπτώσεως, δεν υπάρχει.

Πρόβλημα με το ότι ουδείς θα τιμωρηθεί για τον ατιμωτικό θάνατο των είκοσι συμπολιτών μας, δεν υπάρχει.

Όλα αυτά είναι καθώς φαίνεται, μικρές λεπτομέρειες, που δεν αξίζουν “τιτανοτεράστιες” συγκεντρώσεις.

Καλά κάνανε όσοι πήγαν, αλλά ελπίζω να τους δω πρόθυμους να διαδηλώσουν και για άλλα.

Πάντως, κάτι μου λέει οτι αυτοί που έβαλαν τα πούλμαν, δεν θα είναι πρόθυμοι να τα ξαναβάλουν.

Υ.Γ. Την προβολή της διαδήλωσης στο κανάλι, τη διαδέχθηκε ένα “αποκαλυπτικό” (μόνο τάνγκα φορούσε) ρεπορτάζ για το πρόβλημα της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας στη χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν, το ένα και μόνο αίτιο του προβλήματος είναι (μαντέψτε):

1. Η κακιά αριστερά και η “αριστερή νοοτροπία”; Όχι.

2. Οι κακοί συνδικαλιστές; Όχι.

3. Ο κακός Ελληνάρας (πας Έλλην, βάρβαρος) που βουτάει τις επιχορηγήσεις και τις κάνει σουβλάκια; Όχι.

4. Οι πουλημένοι πολιτικοί που τα παντελονιάζουν από την κάθε Siemens, για να μη φτιάχνονται τοστιέρες και κινητά στη χώρα; Όχι βέβαια, αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας, όποιος τα λέει είναι ψεκασμένος που νομίζει οτι μας ψεκάζουν.

4. Τα απαρχαιωμένα προγράμματα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων; ΝΑΙ!

Διότι, ως γνωστόν, οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων, που την πούλεψαν τα χρόνια της κρίσης, δουλεύουν γκαρσόνια και εργάτες γης στην Ευρώπη.

Δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ελληνικής βαριάς βιομηχανίας, ούτε σε αυτές των ελληνικών ΤΠΕ.

Γι΄ αυτό και γίνεται αθρόα εισαγωγή εξειδικευμένου προσωπικού από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Συρία κλπ.

Διότι, πώς να το κάνουμε, για να συνεχίσει μια ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία να “χτυπάει” τον όμιλο Volkswagen στην Κολωνία και το Μόναχο, πρέπει να επανδρωθεί με Πακιστανούς.

Αυτή την “αλήθεια” άκουσα σε πρωτοκλασσάτο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι εφτάμισι χρόνια μετά τις ανακοινώσεις του Παπανδρέου από το Καστελλόριζο.

Θοδωρής

(Αγαπητέ Θοδωρή, δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Είναι ολοφάνερο πως όλοι γράφουμε για πρσοωπική εκτόνωση, και όχι επειδή πιστεύουμε πως θα αλλάξουμε το παραμικρό. Γιατί, με τόσα που έχουμε γράψει, αν ήταν κάτι να άλλαζε, θα είχε αλλάξει τόσα χρόνια. Κι όμως, δεν. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.