Το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα απατεώνα

Καλά το φαντάστηκες, φίλε μου Πιτσιρίκο. Το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα απατεώνα είναι το «Μακεδονικό». Το «Κυπριακό» που κάποτε έπαιζε κι αυτό σαν πρώτο σενάριο σήμερα δεν πουλάει.

Δεν τον παίρνει τον Έλληνα απατεώνα να κάνει μαγκιές με την Κύπρο. Χτυπάει εκεί που νομίζει ότι το έδαφος είναι πρόσφορο.

Η Μακεδονία είναι Ελληνική βροντοφωνάζει, έχοντας από πίσω το μαύρο φόντο των παπάδων και των χρυσαυγιτών, την αιώνια ακροδεξιά του …Κυρίου.

Στο μικρόφωνο ο στρατηγός, και από κάτω το πλήθος που ουρλιάζει.

Όλοι εκεί. Χρυσαυγίτες, παπάδες, ΝΔούλες, ΑΝΕΛ, πρώην ΠΑΣΟΚοι και νυν κεντροαριστεροί, μέχρι κι η Ραχήλ Μακρή που πήγε προς στιγμήν να τα βρει με την Πλεύση Ελευθερίας αλλά το έχασε στον δρόμο.

Το ψέμα και η χυδαιότητα για εσωτερική κατανάλωση, μαζί με την αδιαφορία και την συλλογική αμνησία που θερίζει.

Σαν επιδημία ιού που προκαλεί μαλάκυνση εγκεφάλου μοιάζει η ιστορία αυτή.

Και κανένας από τους Μακεδονομάχους –που το έβαλαν στα πόδια κλάνοντας μέντες μπροστά στα μνημόνια και τα γερμανικά Banks– δεν αναρωτιέται καν το τι έχει συμβεί από το 1992 που ξεκίνησε το επεισόδιο των Σκοπίων μέχρι σήμερα, ούτε φυσικά τον απασχολεί το «γιατί».

Δεν είναι άραγε περίεργο να μην αναρωτιέται κανεις σε αυτήν την χώρα γιατί η Ελλάδα στο ζήτημα του ονόματος ηττήθηκε κατά κράτος από το μικρό κρατίδιο στα βόρεια σύνορά της, με το ασήμαντο μέγεθος και τον ετερογενή πληθυσμό;

Γιατί δεν το λες και νίκη όταν το έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες με το συνταγματικό του όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μεταξύ των οποίων και οι στενότεροι από τους «συμμάχους» και τους «εταίρους» σου.

Και είναι επίσης φανερό ότι, αν δεν ήταν η Ελλάδα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ -ή αν οι οργανισμοί αυτοί είχαν τροποποιήσει τον εσωτερικό τους κανονισμό και δεν απαιτούσαν ομοφωνία αλλά απλή πλειοψηφία για την αποδοχή ενός νέου μέλους-, θα μας είχαν γράψει όλοι στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και θα δεχόντουσαν και επισήμως το κράτος αυτό στους κόλπους τους.

Τι έχει συμβεί λοιπόν;

Συνωμότησε ο Ουγγροεβραίος Soros εις βάρος της πατρίδας, όπως υπονόησε ο σοβαροαυγίτης στρατηγός;

Ή μήπως έκανε βουντού ο διάολος με τον Πάπα για να κτυπήσαν το ορθόδοξο έθνος μας;

Δυστυχώς για τους ψεκασμένους του ψευδοπατριωτισμού η εξήγηση είναι πολύ απλή και δεν χωράει στο σενάριο καμίας ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Ο υπόλοιπος κόσμος έχει πάρει χαμπάρι το πόσο γελοίοι είναι οι Έλληνες. Τόσο απλά. Και θα το εξηγήσω παρακάτω.

Ουρλιάζουν υστερικά οι αμόρφωτοι Ελληναράδες ότι οι Σκοπιανοί πάνε να οικειοποιηθούν τα σύμβολα και την ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας και παρουσιάζονται ως απόγονοι του Μεγαλέξανδρου.

So, what;

Πιστεύει κανείς ότι οι μορφωμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι σε ολόκληρο των πλανήτη, εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο στις ισχυρές χώρες της οικουμένης είναι κρετίνοι και δεν αντιλαμβάνονται την ανοησία των Σκοπιανών;

Φυσικά και γνωρίζουν πως πρόκειται για παραμύθι για ένα τυπικό εθνικό μύθο που σκοπό έχει να συγκεντρώσει τα πρόβατα μέσα στο μαντρί και να τα πείσει ότι έχουν κοινή ρίζα, κοινό πεπρωμένο και κοινό τσοπάνη.

Όλα τα κράτη στα πρώτα τους βήματα έφτιαξαν τους δικούς τους εθνικούς μύθους, το αναγκαίο συγκολλητικό τους ψέμα.

Το ίδιο που κάναν οι Έλληνες κάνουν κι αυτοί. Με τον ίδιο γελοίο τρόπο.

Γιατί πόσο λιγότερο γελοίο σαν ιδεολογικό κατασκεύασμα από τον Σλάβο Μεγαλέξανδρο είναι ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός;

Πώς σκατά κολλάει ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός με τον μεσαιωνικό σκοταδισμό που τον κατέστρεψε;

Κι όμως, ο μύθος του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού καλλιεργήθηκε για ένα και μισό αιώνα με μοναδική προσήλωση και ευλάβεια.

Τι κι αν το Βυζάντιο δεν υπήρξε ποτέ η συνέχεια του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού παρά μονάχα μέσα στα μυαλά των λίγων Ελλήνων ιστορικών που αυθαίρετα κι αιρετικά υποστήριξαν αυτήν την άποψη ταυτίζοντας την γλώσσα με την πολιτιστική συνέχεια;

Τι κι αν το «κρυφό σχολείο» δεν υπήρχε ποτέ ως κανόνας παρά μονάχα ως εξαίρεση (και αν);

Τι κι αν η Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε στην Μολδαβία από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη τον Δεκέμβριο;

Τι κι αν αποκηρύχθηκε από το Πατριαρχείο;

Τι κι αν οι επαναστάτες μπήκαν στις 21 του Μάρτη στην Καλαμάτα χωρίς να προηγηθεί καμία σύναξη στην Αγία Λαύρα;

Τι κι αν πολύ μεγάλο ποσοστό των αγωνιστών του 1821 που απελευθέρωσαν την χώρα από τους Οθωμανούς μιλούσαν Αρβανίτικα και καθόλου Ελληνικά;

¨Όλα αυτά και πολλά ακόμα πήραν την μορφή που συνέφερε το Ελληνικό κράτος και την εξουσία, έγιναν το αναγκαίο συγκολλητικό ψέμα για την δημιουργία μιας νέας εθνικής συνείδησης.

Μονάχα που αυτό συνέβη τον προηγούμενο αιώνα.

Όλες οι εθνικές συνειδήσεις άλλωστε εμπεριέχουν και ένα ποσοστό ψέματος μαζί με την αλήθεια, και μάλιστα έχουν την τάση με την πάροδο του χρόνου να λιγοστεύει ή να καμουφλάρεται η αλήθεια και να προεξάρχει το ψέμα που αντιμετωπίζεται στο τέλος ως η προαιώνια και μοναδική αλήθεια.

Ο υπόλοιπος κόσμος επίσης γνωρίζει ότι τα Σκόπια δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα – πώς θα μπορούσαν άλλωστε;– ούτε έχουν αλυτρωτικά σχέδια για την χώρα μας.

Άλλωστε, στο Σύνταγμά τους που υποχρεώθηκαν να αναθεωρήσουνε παλαιότερα, γράφει [Amendment-I, στα Αγγλικά εδώ http://www.wipo.int/edocs/l] ότι:

«1.The Republic of Macedonia has no territorial pretensions towards any neighboring state, 2.The borders of the Republic of Macedonia can only be changed in accordance with the Constitution and on the principle of free will, as well as in accordance with generally accepted international norms.».

Όταν λοιπόν μιλάς στον Αμερικανό, στον Ευρωπαίο, στον Ρώσο ή στον Κινέζο για τον αλυτρωτισμό και την απειλή των Σκοπίων, σε θεωρεί ηλίθιο και προχωρά στην αναγνώριση του κρατιδίου με το συνταγματικό του όνομα.

Ακόμα και αν θεωρήσει πως κάπου μπορεί να έχεις και κάποιο δίκιο βλέπει την οικονομική, γεωπολιτική και στρατιωτική ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των δύο πλευρών και καταλαβαίνει πως είσαι ψεύτης και απατεώνας,

Τέλος, κανείς σοβαρός άνθρωπος στο εξωτερικό δεν μπορεί να καταλάβει την λύσσα της Ελλάδας να διατηρεί σταθερή για 25 χρόνια την πίεση στην ΠΔΓΜ για το ζήτημα του ονόματος, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει τελικά στην αποσταθεροποίηση αυτού του κρατικού μορφώματος και των κεντρικών Βαλκανίων.

Και ο πλέον αδαής με τα ζητήματα της γεωπολιτικής μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι η μόνη χώρα που έχει τεράστιο συμφέρον από την ύπαρξη αυτού του κράτους στην Βαλκανική είναι η Ελλάδα.

Στην θέση της ΠΓΔΜ θα έρθουν η μεγάλη Αλβανία και η μεγάλη Βουλγαρία αλλά το ενδεχόμενο αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου τους Έλληνες εθνικιστές και ψευδοπατριώτες απατεώνες που κρύβονται πίσω από Μακεδονικό.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα θα πρέπει να προχωρήσει στην αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το όνομα «Άνω», «Νέα» ή «φέξε μου και γλίστρησα» Μακεδονία το ταχύτερο δυνατό και να επιτρέψει την είσοδο τους στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Όπως δείχνουν τα πράγματα και οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό του, το κράτος των Σκοπίων έχει ζοριστεί πολύ κι έχει φτάσει πια στα όρια του.

Όποιος δεν μπορεί να πάρει το βάρος της αναγνώρισής του με κάποια σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» δεν θα μπορέσει ποτέ να αντιμετωπίσει την απειλή που θα ακούει στο όνομα «Μεγάλη Αλβανία».

Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα τώρα, ας το φέρει τουλάχιστον στην κρίση του ελληνικού λαού.

Θα είναι και μια ακόμα ευκαιρία να μετρήσουμε αν στην χώρα πρυτανεύει η λογική ή κυριαρχούν ακόμα οι παπάδες.

Φιλιά από την –περίεργο που κατοικείται από ανθρώπους– Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Respect για τον αγαπητό Βασίλη που ζει σε συνθήκες Αρκτικού κρύου και το διασκεδάζει (;). Μπροστά σε αυτό η χώρα των Πικτών μοιάζει με …τροπικό νησί. Το «οριακά και δυσάρεστα δροσερό» ντουζ ατσάλωνε κάποτε τα κορμιά των Βίκινγκς, το Σκωτσέζικο ντουζ στο βόρειο τμήμα του τελειωμένου Βασιλείου τι σκατά χρησιμότητα έχει;

(Φίλε Ηλία, κανείς δεν πιστεύει, βέβαια, πως όλος αυτός ο χαμός γίνεται για το πώς θα ονομάζεται η ΠΓΔΜ. Ειδικά, σε μια χρεοκοπημένη χώρα, η οποία θα είναι σε επιτροπεία μέχρι το 2060, η δημόσια περιουσία της έχει υποθηκευθεί για 99 χρόνια και οι πολίτες της την εγκαταλείπουν. Ούτε κανείς πίστεψε πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που -μαζί με την Εκκλησία- έστειλαν τους πολίτες στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία στις αρχές της δεκαετίας του ’90, το έκαναν για πατριωτικούς λόγους. Όλο το θέμα είναι για μια ακόμα φορά η μάσα και η πρόσβαση στην κουτάλα. Επίσης, μετά από τόσες σφαλιάρες που έχουν δεχτεί οι κάτοικοι του προτεκτοράτου, χρειάζονται και λίγη “εθνική περηφάνια”. Και την βρήκαν στο “Μακεδονικό”. Τώρα που όλοι οι εθνικοί μύθοι περί ανωτερότητας των Ελλήνων έχουν πάει στον διάολο, κάποιοι νομίζουν πως η ΠΓΔΜ προσφέρεται για μαγκιές επειδή είναι πιο αδύναμη από την Ελλάδα. Κούνια που τους κούναγε. “Κρατίδιο” λένε οι Έλληνες την ΠΓΔΜ -δεν είναι τυχαίο πως μας το έχουν περάσει έτσι που το γράφεις κι εσύ-, λες και η Ελλάδα είναι καμιά ανεξάρτητη υπερδύναμη και όχι ένα προτεκτοράτο, όπως και η ΠΓΔΜ. Βέβαια, αν δεν υπήρχε η ΠΓΔΜ, όλοι αυτοί δεν θα είχαν τρόπο να αποδείξουν πόσο “πατριώτες” είναι. Οφείλουν ευγνωμοσύνη στους εθνικιστές της ΠΓΔΜ. Ηλία, η Ελλάδα δεν έχει εξωτερικούς εχθρούς. Ούτε την ΠΓΔΜ, ούτε την Τουρκία, ούτε τη Μεγάλη Αλβανία, ούτε τη Μεγάλη Βουλγαρία. Όλοι οι εχθροί της Ελλάδας ζουν στην Ελλάδα. Είναι αυτοί που ξέσκισαν και ξεπούλησαν τη χώρα, και τρίβουν τα χέρια τους τώρα που τα χάπατα ασχολούνται με την ΠΓΔΜ. Πρέπει να είναι κάποιος εντελώς ηλίθιος, για να είναι εθνικιστής σε προτεκτοράτο. Αλλά υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι στην Ελλάδα. Δεν μαθαίνουμε με τίποτα. Όποιος έχει διαβάσει την Ελληνική Ιστορία, ξέρει πως οι μεγαλύτερες καταστροφές για την Ελλάδα προήλθαν από τους εθνικιστές και τους υπερπατριώτες. Οι οποίοι είναι πολύ πολεμοχαρείς και στρατόκαβλoι αλλά, για κάποιο περίεργο λόγο, κανείς τους δεν έχει πολεμήσει ποτέ. Πολεμούν μόνο στα λόγια. Για μια ακόμα φορά, οι Έλληνες θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Αλλά, για μια ακόμα φορά, δεν αντιλαμβάνονται πως αυτό οφείλεται στη δική τους συμπεριφορά. Να είσαι καλά, Ηλία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.