Όχι άλλους “πατριώτες”

Η Ελλάδα χρεοκόπησε πριν από οκτώ χρόνια, είναι ακόμα σε Μνημόνιο, θα είναι σε εποπτεία μέχρι το 2060, η δημόσια περιουσία είναι υποθηκευμένη για 99 χρόνια, οι Έλληνες εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα, η υπογεννητικότητα σπάει ρεκόρ, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το πώς θα ονομάζεται η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

Έχουν περάσει 26 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε το Μακεδονικό -στην ουσία έχουν περάσει πολύ περισσότερα αφού η ΠΓΔΜ προϋπήρχε στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία με το όνομα “Μακεδονία”- αλλά εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως το σύνθημα “Η Μακεδονία είναι ελληνική” είναι ένα εντελώς αποτυχημένο -και λανθασμένο- σύνθημα που κάνει κακό στην Ελλάδα, γιατί εκλαμβάνεται από τους πάντες -και δικαιολογημένα- ως επιθετικό σύνθημα.

Πόσα κράτη ακόμα πρέπει να αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, για να αντιληφθούν οι Έλληνες πως όλο αυτό είναι ένα λάθος;

Τι άλλο πρέπει να συμβεί, για να αντιληφθούν οι Έλληνες πως η Μακεδονία, ως γεωγραφική περιοχή, δεν είναι αποκλειστικά ελληνική;

Επίσης, δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται να μην είναι πια ελληνική η Ελλάδα και να είναι η Μακεδονία.

Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος.

Κακό είναι να επιμένεις στο λάθος.

Επίσης, θα ήθελα να μάθω ποιο είναι το αίτημα των Ελλήνων για την ΠΓΔΜ.

Να μην έχει όνομα;

Μα έχει ήδη.

Να εξαφανιστεί από τον χάρτη;

Πώς θα γίνει αυτό;

Αδυνατώ να αντιληφθώ πώς γίνεται να έχουν περάσει 26 χρόνια και οι Έλληνες να επιμένουν σε εθνικά συλλαλητήρια, στα οποία τον τόνο δίνουν άνθρωποι με εξαιρετικά ύποπτες προθέσεις και προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες.

Δεν γίνεται να μην καταλαβαίνεις πως τα συλλαλητήρια εξυπηρετούν όλους τους άλλους σκοπούς, εκτός από το εθνικό συμφέρον.

Δεν γίνεται να μην βλέπεις το παιχνίδι των ξεπουλημένων αριστερών, των ντεμέκ φιλελεύθερων δεξιών και όλων των ακροδεξιών καθαρμάτων.

Ας δεχτούμε, όμως, πως οι Έλληνες είναι πατριώτες και αυτός είναι ο λόγος που διαμαρτύρονται.

Πού ήταν οι Έλληνες, όταν το Σύνταγμα της χώρας αντικαταστάθηκε από το Μνημόνιο;

Πού ήταν οι Έλληνες, όταν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ;

Γιατί δεν διαδηλώνουν οι Έλληνες κατά της Τουρκίας, που αμφισβητεί τα νησιά μας; (σ.σ. Μάλλον επειδή οι Τούρκοι δεν θέλουν να τους αλλάξουν όνομα.)

Γιατί δεν διαδηλώνουν οι Έλληνες, όταν ελληνικά νησιά πουλιούνται στο σεΐχη του Κατάρ και στον …Λιονέλ Μέσι;

Έλα μωρέ, οι Σκοπιανοί είναι του χεριού μας. Με τους Τούρκους δεν μας παίρνει.

Πατριωτισμός à la carte.

Βρίσκω γελοίους όσους προσποιούνται τους πατριώτες στο προτεκτοράτο.

Από αυτούς τους “πατριώτες” χάθηκε η χώρα.

Και τώρα θέλουν να βαφτιστούν ξανά στη θολούρα του Μακεδονικού.

Δεν μας απειλούν οι Σκοπιανοί.

Ούτε οι …Εβραίοι που κρύβονται πίσω τους.

Δεν μας απειλούν ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε κανένας άλλος “εξωτερικός εχθρός”.

Η Ελλάδα διαλύθηκε -και κινδυνεύει να πάθει ακόμα χειρότερα- από τους εχθρούς που είναι εντός της χώρας.

Έλληνες είναι οι εχθροί της Ελλάδας.

Το να αναζητούμε διαρκώς εξωτερικούς εχθρούς δεν πρόκειται να μας ωφελήσει σε τίποτα.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω τον χαζό, ούτε να πουλάω ψεύτικο πατριωτισμό.

Ναι, ξέρω πως η χώρα έχει γεμίσει ηλίθιους.

Το διαπιστώνω διαρκώς.

Αλλά αυτοί οι ηλίθιοι θα πάνε την Ελλάδα στον διάολο. Και θα χαθούν και ανθρώπινες ζωές. Το βλέπω να έρχεται.

Κι εγώ δεν θέλω να γίνει αυτό.

Γιατί την αγαπάω την Ελλάδα. Κι ας μην έχω οικόπεδο στην Ελλάδα.

Δεν θα πω σε κανέναν τι να κάνει.

Αλλά την γνώμη μου θα την γράψω.

Και σ’ όποιον, αρέσει.

(Μια διευκρίνιση: Εγώ δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν. Γράφω εδώ, στο μπλογκ μου, την άποψή μου και δεν έχω -ούτε είχα ποτέ- κανένα δημόσιο αξίωμα ή κομματική θέση. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο για πολλούς ανθρώπους -που ζουν σε ένα προτεκτοράτο γεμάτο ξεπουλημένους και ραγιάδες- να πιστέψουν πως κάποιος μπορεί να έχει τη δική του γνώμη, αλλά, στην περίπτωσή μου, αυτό συμβαίνει. Δεν είναι υποχρεωτικό για κανέναν να με διαβάζει. Μπλογκ έχω, όχι τηλεοπτικό κανάλι. Κάποιοι μου γράφουν σαν απατημένες γκόμενες, όταν γράφω κάτι που δεν τους αρέσει. Ξεχνούν πως δεν γνωριζόμαστε. Παιδιά, επειδή με διαβάζετε, δεν γίναμε και φίλοι. Ούτε έχω υποχρέωση σε κάποιον επειδή με διαβάζει. Ας μη με διαβάζει κανείς. Σκασίλα μου. Αν έψαχνα για “κοινό”, δεν θα έγραφα συνέχεια πως η Ελλάδα είναι γεμάτη χάπατα και λαμόγια, αλλά θα έγραφα για την “ανωτερότητα των Ελλήνων”. Εγώ ξέρω πως η όποια απήχηση του μπλογκ -που θα κλείσει σε λίγο τα 13 χρόνια- οφείλεται στο ότι δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Αν με ενδιέφερε η γνώμη των άλλων, θα δούλευα κι εγώ -όπως τόσοι επαναστάτες αναρχοκομμουνιστές και τόσα φιλελεύθερα γιουσουφάκια- στα ΜΜΕ των ολιγαρχών ή στην ΕΡΤ. Ήρθα σε αυτή τη ζωή, για να πω το δικό μου τραγούδι. Το δικό σας τραγούδι, πείτε το στα δικά σας μπλογκ -μπορείτε να φτιάξετε ένα δωρεάν μέσα σε τρία λεπτά- και καλή σας επιτυχία. Εγώ δεν σας ενόχλησα ποτέ και δεν θα σας ενοχλήσω ποτέ. Γι’ αυτό λοιπόν, κάντε μου τη χάρη και μη με ενοχλείτε. Συγγνώμη για τα “εγώ” αλλά είναι προσωπικό το σχόλιο και δεν γίνεται αλλιώς. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.